Kluci ukázali, že na to máme, říká Tomáš Král

P a r d u b i c e - Nezapomenutelný zážitek připravili v sobotu fanouškům v Duhové Aréně a u televizních obrazovek plzeňští hokejisté. Plzeň si získala z různých důvodů sympatie fandů po celé republice. Někteří oslavují hrdinu Romana Málka, někteří fandí outsiderům, další chtěli vidět pokořené sebevědomé Pardubice a jiní prostě mají modrobílou Plzeň rádi. Jedním z hlavních strůjců hokejového šílenství je ředitel klubu Tomáš Král, který spolu s generálním manažerem Pavlem Setikovským uskutečnil bez nadsázky nejlepší výměnu sezóny. Roman Málek pomohl mužstvo stmelit a svýmy výkony se podílel na fantastickém vzestupu ze 13. místa.

„Dneska mě nepřekvapilo nic. To, jak kluci sehráli závěr základní části, ukázalo, že na to máme,“ říkal klidně šéf plzeňského klubu, který mezitím přijímal spoustu gratulací k postupu Plzně do semifinále. „Před sezónou jsem říkal, že naším cílem je postup do play-off a pak se uvidí. Tak se vidí,“ řekl s úsměvem. Postup Plzně však nebyl bezbolestný, fanoušci si užili pěkné nervy, klidný nebyl ani Tomáš Král. „Nejhorší to bylo, když Pardubice snížily na 1:2 a začala série našich vyloučení. V těch chvílích jsem měl trochu strach,“ popisoval Král, který si uvědomoval, že situace Pardubic v sedmém utkání nebyla vůbec jednoduchá. „Museli vyhrát a byli pod velkým tlakem.“

Přes postup do semifinále si však Král uvědomuje, že Pardubice je klub s výborným zázemím, který může být Plzni v některých věcech příkladem. „Mají výborný tým. Hokej v Pardubicích funguje perfektně a byl bych rád, kdyby to tak fungovalo i v Plzni,“ uvedl Tomáš Král, kterému osobně telefonoval s gratulací i plzeňský primátor Jiří Šneberger.