Tak kvalitní soupeř jako Pardubice už v soutěži není, soudí Málek

P a r d u b i c e - Hrobař Pardubic, plzeňský hrdina, rozdíl mezi bojem o baráž a semifinále. Tak plzeňští fanoušci mluví o Romanu Málkovi. Když po vítězném sedmém zápase vycházel z šatny k autobusu, křičeli fandové "Romane, zůstaň!" a radostí ho vyhazovali do vzduchu... "Necítím se jako žádný specialista na někoho, cítím se jako v pohádce. Byli jsme už na pokraji vyřazení, ale díky fanouškům jsme to zvládli," říkal Roman Málek.

Nejhůř bylo největší opoře Lasselsbergeru ve druhé třetině, kdy hosté bojovali o naději. "Dost to tam hořelo, ale pak jsme zvýšili na 4:1, to bylo důležité." Po utkání si dosyta užíval radosti. Nad dalšími zápasy nepřemýšlel. "Vůbec nevím, kdy hrajeme dál. Určitě si teď chci pořádně užít oslavy. Dneska budu slavit a ráno se začnu koncentrovat na dalšího soupeře," plánoval si Málek a dodává. "Ničeho se nebojím. Tak kvalitní soupeř jako Pardubice už v soutěži není."

Plzeňští fanoušci si jsou vědomi důležitosti Málka pro plzeňský tým a maximálně si ho hýčkají. Chtěli by, aby Málek v Plzni zůstal i v dalších sezónách. "Diváci jsou naprosto úžasní. Vytvářejí nám vynikající prostředí," děkoval.

Radost ovládla také mysl Radka Matějovského, velkého kamaráda Romana Málka. "Je to super, vynikající. Jsem plný emocí. Teď budeme slavit," říká rozhodně. Ani on ještě o Zlínu příliš nepřemýšlí. "Budeme to mít blíž než do Třince. Budeme se určitě snažit uspět a věřím, že předvedeme stejný hokej jako proti Pardubicím," dodal velký bojovník.