ČF5 JUN: PLZ - PCE 8:1

Junioři se osmi góly prostříleli do semifinále!

Indiáni vstoupili do rozhodujícího čtvrtfinálového duelu o postup do semifinále pravou nohou, o dvě branky vedli již po necelých deseti minutách hry.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

8:1
2:0, 4:1, 2:0

Branky a nahrávky: 7. Dvořák (Eremiáš, Soukup), 10. Kopic (Marcel), 31. Malát (Adamec), 37. Malák (Eremiáš), 39. Adamec (Malát), 40. Dvořák (Adamec, Hamšík), 41. Slanina (Dvořák), 42. Adamec (Soukup, Beránek) – 26. Pavlata (Kaštánek). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.

Rozhodčí: Zubzanda, Květoň – Gerát, Zíka

vyloučení
9:6
Využití
2:0
střely na branku
34:35
Diváci
235

HC Škoda Plzeň

Vondráš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Beránek, Dáňa.

HC Dynamo Pardubice

Borovička (37. Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Urban, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 35 1 34 97,14 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 2 2 4 3 0
Jiří Beránek 0 1 1 1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 3 4
Adam Dvořák 2 1 3 1 0
Adam Eremiáš 0 2 2 2 0
Jakub Hamšík 0 1 1 1 2
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Marek Kopic 1 0 1 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 2
Daniel Malák 1 0 1 2 0
Sebastián Malát 1 1 2 2 6
Marcel Marcel 0 1 1 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 2 0
Jan Slanina 1 0 1 1 2
Dominik Soukup 0 2 2 2 2
Adam Ženíšek 0 0 0 1 0

komentář

Po úvodním oťukávání vlétl do pásma Eremiáš, jeho střelu přes obránce Borovička pouze vyrazil a s dorážkou přispěchal Adam Dvořák. Podobně mohli v početní výhodě odpovědět i hosté, Vondraš ale dorážku Costy po předchozí střele Pavlaty z levého kruhu bravurním přesunem zneškodnil. Podobně si plzeňský gólman vedl i po chvilce, když se osamocený u levé tyče zjevil Lichtag. A tak pro Pardubice přišel trest. Ihned po buly vypálil Marcel a jeho balíček na místo určení doručil Marek Kopic. Do první přestávky ještě mohl korigovat Šťastný, jenž měl mezi kruhy dostatek prostoru, jenže ani on Vondraše nepřekonal.

Prostřední dějství načali gólově hosté, když Dominik Pavlata vlétl do útočné třetiny a střelou přes obránce do bližšího horního růžku nemohl trefit lépe. Jenže brzy na to Škoda odpověděla. Adamcovu ránu Borovička neudržel a dorážkou jej potrestal Sebastián Malát. Vzápětí se přes dva protihráče prokličkoval před Vondraše Pavlata, avšak na něj klička do bekhendu neplatila. Stejný hráč za nedlouho poté vypálil v početní výhodě a rozezvučel levou tyč. To na druhé straně z vrcholu levého kruhu udeřil Daniel Malák a vyhnal Borovičku z branky. Jenže Kadlc se ani nerozkoukal a již jej z mezikruží překonal Václav Adamec. Parádní plzeňskou třetinu uzavřel Adam Dvořák, který povedený přesilovkový ťukes zakončil po křižné příhře Adamce na levý kruh prakticky do prázdné.

A jak indiáni prostřední část zakončili, tak tu další začali. Již po sedmadvaceti vteřinách hry oslovil Dvořák z pravého kruhu před brankou číhajícího Jana Slaninu, který protečoval do sítě. Po chvilce se sražená střela Soukupa od modré šťastně odrazila k Václavu Adamcovi k levé tyči a ten měl před sebou již jen poloodkrytou klec. Na druhé straně se protáhl s pukem mezi kruhy Štetka, Vondraš dokázal vyrazit. Více se již v závěru neudálo, Plzeň tak jako vítěz základní části postupuje mezi čtyři nejlepší celky. A i přesto kvůli prazvláštnímu systému soutěže nezačíná semifinále s pražskou Spartou doma, nýbrž na ledě soupeře. V Plzni se tak nejstarší mládežnická kategorie představí až ve třetím a čtvrtém utkání semifinálové série v úterý a ve středu pátého a šestého dubna.

Foto: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dlouho se nehrálo play off a navíc rozhodující zápas, kluci s tím nemají zkušenosti. Ale nastavení hlav bylo v pořádku, do utkání jsme dobře vstoupili a vstřelili branky. Měli jsme ovšem hodně vyloučených, v některých pasážích jsme byli pasivnější. Ale byli jsme dneska velmi produktivní, navyšovali postupně skóre a výsledek byl pro soupeře až krutý. Podle mě si to nezasloužili, v celé sérii byli více než zdatným protivníkem. Jsme rádi, že jsme se přes ně dostali, protože hráli výborně a jen se potvrdilo, že byli nejsilnějším soupeřem z druhé čtyřky.“

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Opět jsme jako první inkasovali, ale šancí jsme měli stejně jako domácí, jen jsme je neproměnili. Když jsme poté dali kontaktní branku a vypadalo to, že se zvedáme a i domácí z toho mají zamotanou hlavu, tak jsme bohužel inkasovali lehké góly. Když nám to tam poté napadalo, utkání se jen dohrávalo a my už žádnou příležitost v podstatě neměli to zlomit. Nám nezbývá, než soupeři pogratulovat, byl v sérii určitě silnější. I po celou sezónu podával stabilnější výkony, my prakticky od konce října hráli o žití a nežití. Nakonec jsme uhráli určitě dobrý výsledek a jsme na kluky pyšní, že to takto zvládli. Proti Plzni prohrát 2:3 na zápasy určitě není ostuda.“