ČF2 JUN: PLZ - PCE 3:2

Junioři předvedli skvělý nástup, série je tak srovnaná!

Plzeňští mladíci nastoupili do druhého čtvrtfinálového souboje ve velkém stylu a již po necelých jedenácti minutách hry třímali ve svých rukách tříbrankové vedení.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

3:2
3:1, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Ženíšek (Dvořák), 6. Slanina (Malát, Adamec), 11. Kopic – 16. Štetka (Kaštánek, Pavlata), 47. Stetka (Gromadzki, Chabada). Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Rozhodčí: Horák, Valda – Axman, Thuma

vyloučení
5:4
Využití
1:1
střely na branku
34:41
Diváci
80

HC Škoda Plzeň

Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák – Kvasnička, Kopic, Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina, Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.

HC Dynamo Pardubice

Borovička (11. Kadlc) – Hebek, Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Herčík, Costa, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Gromadzki.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Josef Němeček 60 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 -1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 1 1 2 0
Jakub Hamšík 0 0 0 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 2 0
Marek Kopic 1 0 1 2 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 1 1 0 4
Marcel Marcel 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 2
Jan Slanina 1 0 1 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 1 0 1 1 0

komentář

Neuběhla ani půlminutka hry, když Borovička neudržel Malákovu bombu od modré, zaskvěl se ale lapačkou proti dorážce Adamce. Vzápětí již ovšem kapituloval, když rychlý kontr zakončil Adam Ženíšek. Brzy na to se vymotal zpoza branky před ní Malát, ale ani nadvakrát se mu síť rozvlnit nepodařilo. Škoda přesto vedení zvýšila, když po chvilce předvedla krásný ťukes cik-cak napříč útočným pásmem, který zakončil z mezikruží Jan Slanina. Poté o sobě dali vědět také hosté, z levého kruhu vzdálenější tyč rozezvučel Šťastný. Ovšem další trefa byla zapsána na druhé straně, když Marek Kopic z osy hřiště vyhnal Borovičku na střídačku. Východočeši po chvilce dostali čtyřminutovou početní výhodu, kterou osm vteřin před koncem využil z pravého kruhu ke vzdálenější tyči Pavol Štetka.

Prostřední dějství odstartovala šance Kremláčka, jeho pumelice od modré ale skončila na vyrážečce Kadlce. Poté to zkoušel dvakrát během krátké doby Marcel z levého kruhu přes obránce, ani on si na novice v brance Pardubic nepřišel. Hosté odpověděli gólovkou Šťastného, kterému na brankoviště předložil v situaci dvou na jednoho Herčík, avšak zakončení se mezi tři tyče nevešlo. Když těsně před druhou přestávkou Lichtag neuspěl ranou z levého kruhu, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntovala tečovaná rána Kaštánka od modré, která skončila na betonech Němečka. Činil se i Kadlc, jenž hřbetem lapačky vytěsnil zakončení Kopice z mezikruží. A poté přišlo drama. Za obranu indiánů se dostal Pavol Štetka a uspěl ranou do pravého horního růžku. Rychlou odpověď chystal Kremláček po příhře Dvořáka od tyče k tyči, z ostrého úhlu ovšem síť rozvlnil pouze z boku. Lépe mířil Herčík z osy hřiště, ale zase až moc, trefil levou tyč. Více toho ale již Pardubice ani při hře bez brankáře nestihly a série se tak za stavu 1:1 stěhuje na východ Čech.

Foto: Marek Švamberg a Milan Podpera

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme oproti včerejšku skvělý vstup do zápasu, dali jsme tři góly a jasně jsme dominovali na ledě. Pak jsme ale udělali hloupost a vyloučení na dvě plus dvě minuty. Soupeře jsme tím pustili do hry, dal gól a my naopak trošku vypadli z role. Pak to byl velký boj, soupeř má velkou kvalitu. Bohužel hosté snížili na 2:3 po další chybě, kterou jsme si dnes již ukazovali a připravovali se na to. Závěr jsme ale uhráli a nyní se počítá bod a ne výsledek, takže jsme spokojení a chci kluky pochválit.“

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „O osudu utkání rozhodlo prvních deset minut, přestože jsme hráče upozorňovali, že na nás domácí vlétnou. To se potvrdilo, my na to nedokázali zareagovat a bylo takřka po zápase. Dostali jsme se ovšem ještě v první části na dostřel a poté jsme předvedli asi jednu z nejlepších druhých třetin v sezóně, bohužel bez vstřelené branky. Ve třetím dějství jsme snížili na 2:3, ale bohužel i přes nějaké šance už jsme na vyrovnání nedosáhli.“