JUN: MHK - PLZ

Junioři obrovskou přestřelku nakonec ztratili

Plzeňští junioři se vydali po skvěle zvládnutém západočeském derby k dalšímu extraligovému souboji, představili se na ledě Mountfieldu.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

7:5
2:3, 1:1, 4:1

Branky a nahrávky: 13. Matašovský (V. Aschenbrenner, Š. Černý), 16. A. Novotný (Ma. Beneš), 27. Ma. Beneš (Š. Černý, T. Hora), 47. Matašovský (Dommers, Š. Černý), 49. Zámečník (Hrdlička), 51. Matašovský (Vencl, Havlíček), 59. M. Novotný – 5. A. Dvořák (Šiler, Hodinář), 8. Šiler (M. Soukup), 18. Makovec (Čančura, A. Dvořák), 33. Šiler (Cícha), 55. M. Hořejší (M. Soukup, A. Dvořák).
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4, 6:5, 7:5.

Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Juránek, Jiruška

vyloučení
6:5
Využití
2:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
45:29
Diváci
65

Mountfield HK

Mrázek (od 21. Tuček) – Š. Černý, Pavelka, Bezpalec, Havlíček, Hrbek, Pavič, Fiala – Hrdlička, Zámečník, M. Novotný (A) – Matěj Beneš, T. Hora, Matašovský (C) – A. Novotný, Dommers, V. Aschenbrenner – Prášek, Michal Beneš, Vencl (A).

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Bašta) – Dolhý (C), Čančura, Hromádka, Hodinář, Cícha, Skok, Houdek (A) – M. Soukup, A. Dvořák, Pešek – Řehoř, Šimák, Š. Kaiser – Hála, M. Hořejší, Makovec – Mazanec (A), Sabiniok, Šiler.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 44 6 38 86,36 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Cícha 0 1 1 2 2
Marek Čančura 0 1 1 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 2
Adam Dvořák 1 2 3 1 0
Daniel Hála 0 0 0 -2 0
Jan Hodinář 0 1 1 1 0
Marek Hořejší 1 0 1 2 2
Matěj Houdek 0 0 0 -3 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -2 2
Šimon Kaiser 0 0 0 -1 0
Petr Makovec 1 0 1 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 -1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 0
Jan Skok 0 0 0 2 0
Marek Soukup 0 2 2 -2 0
Jakub Šiler 2 1 3 0 0
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Šiler, který se z první opřel do puku na kruhu, leč Mrázek se stihl přemístit. Po chvilce ale již nedosáhl na zakončení Adama Dvořáka, který se vymotal zpoza branky před ní. Vzápětí navíc museli domácí do čtyř, což po šesti vteřinách přesilové hry potrestal právě Jakub Šiler z vrcholu kruhu. Pak o sobě dal vědět také Mountfield. Aschenbrenner doslova centroval od mantinelu před branku, kde šikovně protečoval touš do sítě Marek Matašovský. Brzy nato navíc Adama Novotný obdržel příhru mezi kruhy zpoza branky a začínalo se tak opět od nuly. Jenže těsně před přestávkou ještě vrátil svým barvám vedení Petr Makovec, jenž uspěl dorážkou.

I prostřední část odšpuntoval Šiler. Hezky se zbavil protihráče v situaci jeden na jednoho, ale tváří v tvář novicovi mezi třemi tyčemi Východočechům Turečkovi již neuspěl. Po následující sérii vyloučení využili svou příležitost domácí, když ihned po buly po křižné příhře zavěsil Matěj Beneš. Ale Plzeň se dokázala dostat do vedení i potřetí. Pár vteřin před koncem oslabení uspěl efektně i efektivně proti dvěma obráncům Jakub Šiler a uzavřel čtyřicet minut střetnutí.

Jenže ve třetí části přišla drtivá pětiminutovka Mountfieldu. Vše načal Marek Matašovský, který zblízka zakončil rychlý ťukes své letky. Po chvilce indiáni předvedli krásné gesto fair play, když odvolali možnou početní výhodu. Vzápětí si v přečíslení dva na jednoho Ondřej Zamečník vyměnil puk s Hrdličkou a domácí šli do vedení. Uklidňující trefu přidal zkompletováním hattricku Marek Matašovský, jenž zavěsil z mezikruží. Západočeši se ovšem nechtěli dát a gól naděje po tyčce Soukupa dorážkou přivál Marek Hořejší. Více toho ale již modrobílí nestihli, při power play navíc opuštěnou klec trefil Matěj Novotný. Nyní čeká na Plzeň domácí dvojboj, kdy přivítají Litvínov a České Budějovice.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): „Čekala nás Plzeň, která na tom bodově není úplně nejlíp, ale je těžkým soupeřem. Upozorňovali jsme hráče, že to nebude jednoduché a bude to boj o každý metr ledu, což se potvrdilo. Naší lehkovážností jsme zase nechali soupeře celkem lacině odskočit do vedení 2:0 a dostat se do utkání. Celý zápas nás provázelo, že se nám povedlo vyrovnat, hráli jsme dobře, ale vždy přišla individuální chyba, která umožnila soupeři odskočení o gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme hrát pořád stejně a vyvarovat se těchto chyb. Dopředu naše hra nevypadala zle a věděli jsme, že síly máme rozložené. Potřebovali jsme góly. Naštěstí se povedlo a spadlo to tam. Mrzí nás, že jsme si to zdramatizovali a za stavu 6:4 si nechali dát gól. Ale pak jsme dali branku v power-play a velice si ceníme tří bodů. Kdybychom nevyhráli, bylo by to s námi zase špatné. Jsme rádi, že se zase trochu uklidníme a můžeme se připravit na čtvrteční Spartu, kde budeme chtít body potvrdit a udržet si klid v kabině.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Jsem velmi zklamaný z morálního výkonu týmu v zápase, protože takhle rozehraný zápas se soupeřem v tomto rozpoložení se jednoznačně nemá prohrávat. Bohužel jsme zase dostali góly z kategorie těch ultra laciných, nebyli jsme důrazní v předbrankovém prostoru. Kdybychom dostali branku po tom, co nás soupeř přehraje, ale my jsme třikrát inkasovali v oslabení, všechny góly byly po odrazech, tam nebyla kombinace… Bohužel to ukazuje morál mužstva. Budeme dělat změny, protože někteří hráči nefungují tak, jak chceme, což zasáhne do týmu.“