JUN: MHK - PLZ

Junioři na úvod nadstavby loupili na ledě Mountfieldu!

Mladí indiáni se dnes poprvé představili v nadstavbě, ve které budou bojovat o play off. Cesta je zavedla na východ Čech.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

1:2
0:0, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 33. Mi. Beneš (Mi. Beneš, Prášek) – 36. Pešek (Hála, Hromádka), 43. Šiler (M. Soukup, Řehoř).
Průběh utkání: 1:0 ,1:2.

Rozhodčí: Čáp, Valda – Šimánek, Figer

vyloučení
3:7
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
Diváci
65

Mountfield HK

Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, J. Aschenbrenner, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Pavič – Prášek, Mi. Beneš, Ma. Beneš – A. Novotný, T. Hora, Dommers – Zámečník, Matašovský, Hrdlička – V. Aschenbrenner, Vencl, Turena.

HC Škoda Plzeň

Lokajíček (D. Jansa) – Hodinář, Dolhý, Hromádka, Skok, M. Houdek, Cícha, Čančura – Pešek, Koubek, Hála – Mazanec, Benák, M. Hořejší – J. Matějka, M. Soukup, Šiler – Řehoř, Tchaliov, M. Beran II.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Lokajíček 60 42 1 41 97,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 2
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Daniel Hála 0 1 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Jakub Hromádka 0 1 1 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Aleš Mazanec 0 0 0 0 0
Ondřej Pešek 1 0 1 1 0
Denis Řehoř 0 1 1 1 0
Jan Skok 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 1 1 0 4
Jakub Šiler 1 0 1 0 4
Nikola Tchaliov 0 0 0 0 0

komentář

Oba celky se v první fázi soutěže základní části potkaly čtyřikrát, vždy rozhodla základní část a tři duely opanovali indiáni.

Dnes po opatrném úvodu ale lépe začali domácí. Nejprve z osy hřiště vypálil Vencl, puk si našel Turena a snažil se jej dotlačit za čáru, Lokajíček ovšem odolal. Po chvilce bylo Škodě je hůř. V rychlém sledu musela do tří, avšak nakonec vše ustála bez vážnějších komplikací. Když těsně před první sirénou svou ranou z první z levého kruhu po křižné příhře Hodináře neuspěl ani Hála, svítil o první přestávce na světelné kostce nad ledem stejný stav jako na začátku střetnutí.

Prostřední periodu načal v přečíslení dva na jednoho Soukup. Vše vzal na sebe, ale nakonec i díky faulu pouze vyprášil betony Mrázka. V následné přesilovce zakončoval kombinaci Plzně od modré Benák a orazítkoval břevno. Pak již přišly na řadu i góly. Vše načali domácí. Michal Beneš obdržel příhru za branku, ihned zadovkou oslovil před ní Michala a ten otevřel dnešní střelecký výčet. Indiáni ovšem odpověděli vzápětí. Ondřej Pešek si vybruslil ze strany na osu hřiště a zavěsil. Do druhé pauzy ještě Lokajíček betonem vykopl pokus Matašovského od modré, přesunout se stihl i proti dorážce Novotného.

Poslední dějství odstartovali modrobílí v oslabení. Situaci ustáli a navíc jen co se Jakub Šiler vrátil na led, najel si na brankoviště, odkud po pasu Soukupa dokonal obrat v utkání. Mountfield se rychle hnal za vyrovnáním, po nahození Havlíčka vznikla před Lokajíčkem valná hromada, avšak ani dvojčata Benešova puk za branku dotlačit neodkázala. Nevedlo se ani Černému, jehož nahození přes klubko hráčů před sebou viděl gólman indiánů na poslední chvíli, zakročit ale dokázal hřbetem lapačky. Další šanci na srovnání měl po střílené příhře Práška Novotný, avšak protečovával těsně mimo. Lépe mířil z mezikruží právě Prášek, leč Lokajíček zakročil betony. Při závěrečné power play se sice domácím ještě podařilo rozvlnit síť, ale nemálo vteřin po závěrečné siréně, Škoda tak vkročila do nadstavby pravou nohou!

Další utkání nadstavby čeká na Západočechy již v sobotu, kdy na svém ledě přivítají Zlín.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (Mountfield HK): „Zápas byl celou dobu vyrovnaný. U nás byl největší problém, že jsme neproměnili přesilovku 5 na 3. Ani v dalších přesilovkách jsme nebyli produktivní, a to hodně ovlivnilo výsledek. Jinak to bylo utkání ve slušném tempu.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Teď se radikálně změnila situace, protože všichni ztratili všechny body, které uhráli, a začíná se od nuly. Je to specifická věc. Nebudu to komentovat, mám na to svůj názor. Pro nás je důležité, že jsme vstoupili do druhé části vítězstvím. Byl to strašně těžký zápas. Z obou stran tam byla urputnost i hodně nepřesností. Bereme tři body a doufám, že na ně navážeme.“