JUN: MHK - PLZ

Junioři dobyli led Mountfieldu!

Mladé pušky v minulém kole padly v Pardubicích 2:4, dnes se na jiném místě na východě Čech představily znovu.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

2:4
1:2, 0:0, 1:2

Branky a nahrávky: 18. J. Aschenbrenner, 47. Pinkas (Hrbek) – 2. Sabiniok (J. Matějka, Hodinář), 16. M. Hořejší (Benák, Hodinář), 42. Sabiniok (TS), 57. Řehoř (Skok, Klatovský).
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Rozhodčí: Barek, Domský – Hájková, Teršíp.

vyloučení
4:3
Využití
0:1
střely na branku
36:23
Diváci
78

Mountfield HK

Tuček (Mrázek) – Pinkas, Hrbek, Š. Černý, Pavelka, P. Fiala, J. Aschenbrenner, Bezpalec – A. Novotný II, Mi. Beneš, Ma. Beneš – Dommers, Prášek (A), Hrdlička – Dobner, T. Hora, Zámečník – V. Aschenbrenner, Matašovský (C), Vencl (A).

HC Škoda Plzeň

Š. Houdek (Bašta) – Skok, Dolhý, M. Houdek, Hromádka, Cícha, Čančura, Hodinář – Korčák, Benák, M. Hořejší – Řehoř, Koubek, M. Beran II – Sabiniok, J. Matějka, Pittr.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 2 2 0 0
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 0
Artem Ishchenko 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 1 1 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 1 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 1 0 1 0 0
Ondřej Sabiniok 2 0 2 1 0
Jan Skok 0 1 1 1 0

komentář

Junioři Plzně se dnes již posedmé v aktuální sezóně střetli s Východočechy. Dosud se ještě ani jednou ve vzájemných duelech neprodlužovalo a bilance hrála ve prospěch Škody pět ku jedné na zápasy.

A lépe modrobílí začali i dnes. Ondřej Sabiniok obdržel touš mezi kruhy a zamířil přesně pod břevno. Po chvilce se navíc stejný hráč dostal do úniku, Tučka si již kličkou položil, leč nakonec nedokázal přehodit nastavený beton. Přesto se Západočeši druhé trefy dočkali. V přesilové hře se z první na pravém kruhu opřel do puku Marek Hořejší a indiáni byli v trháku. Avšak Mountfield dokázal před první přestávkou korigovat. Jakub Aschenbrenner vypálil ze strany z ostřejšího úhlu a dokázal najít mezírku v postoji Houdka.

Prostřední dějství načali lépe domácí, ale činil se Houdek. Naopak zasahovat nemusel později, když se na něj sám ze strany řítil Černý, protože ten minul zařízení. Podobně se nevedlo ani Hodinářovi, který opět v přesilové hře pálil z pravého kruhu. Ke druhému gólu v zápase nebyl daleko ani Aschenbrenner, na jeho tečovaný pokus od modré ale nakonec muž s maskou Škody stihl zareagovat. Když strážce plzeňské svatyně ramenem vytěsnil pokus Práška ze strany a poradil si i s dorážkou, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

Ten brzy ve třetí části změnil Ondřej Sabiniok, který z nařízeného trestného střílení vymetl pravou šibenici. Jednalo se navíc o situaci při vlastním oslabení, ve kterém už o půl minutky dříve všem na ledě pláchl Benák, ale mezi betony Tučka mezírku nenašel. Pak vzal vše na sebe Matěj Pinkas. Obránce Východočechů se protáhl až mezi kruhy, odkud mezi nohama obránce zavěsil přesně do sítě. Jenže než stihli domácí zavelet k závěrečnému tlaku, vrátil pohodlný náskok svým barvám Denis Řehoř. Hradec Králové ještě sice zkusil těsně před závěrečnou sirénou odvolat gólmana, na změnu skóre to ale již vliv nemělo.

V dalším extraligovém kole se Plzeň představí ve svých prériích, v sobotu dvacátého ledna od 16:30 přivítá Zlín.

Ohlasy trenérů

Martin Vágner (Mountfield HK): „Z naší strany to byl odevzdaný zápas. Od začátku jsme nepředváděli to, co jsme si řekli. Chtěli jsme zase hrát hezký hokej, ten, bohužel, z naší strany není efektivní. I když jsme ve třetí třetině měli určitý tlak, tak se nám nechce chodit před branku a obecně do prostorů, kde to bolí. Je potřeba si tyto věci uvědomit, protože bez nich úspěch nepřichází. Gratulujeme Plzni k vítězství.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Pro nás se jedná o super tři body, přijeli jsme sem s okleštěnou sestavou, také nám chytal dorostenecký brankář. Z naší strany to byl skvělý výkon, zápas jsme dobře odmakali. Kvalitně jsme blokovali střely, navíc takticky jsme také odehráli výborné utkání.“