JUN: MHK - PLZ

Junioři na ledě Mountfieldu nasázeli bůra!

Plzeňští junioři v tomto týdnu odehráli druhý duel, po domácím západočeském derby se dnes představili na východě Čech.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

3:5
2:2, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 6. V. Aschenbrenner (Dommers, Bezpalec), 17. Ma. Beneš (Š. Černý, A. Novotný), 40. Mi. Beneš – 6. Čančura, 14. Čančura (Pešek), 28. Benák (Šiler), 31. Mazanec (Pešek, M. Houdek), 60. Šiler.
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Rozhodčí: Veselý, Červenka – Hradil, Figer

vyloučení
6:5
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
Diváci
123

Mountfield HK

Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Bezpalec, Pavelka, J. Aschenbrenner, Hrbek, Zámečník – Ma. Beneš, Mi. Beneš, A. Novotný – Dommers, T. Hora, V. Aschenbrenner – Jón, Matašovský (C), Mach – Hrdlička, Vencl (A), Prášek.

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Lokajíček) – Skok, Dolhý (C), Hromádka, Cícha, Čančura, M. Houdek (A), Prošek – Šiler, Benák, M. Soukup – Hála, Mazanec (A), Pešek – M. Hořejší, Šimák, Řehoř – Sabiniok, Tchaliov, J. Matějka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 1 2
Matyáš Cícha 0 0 0 1 0
Marek Čančura 2 0 2 2 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 0
Daniel Hála 0 0 0 1 2
Marek Hořejší 0 0 0 1 0
Matěj Houdek 0 1 1 3 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Aleš Mazanec 1 1 2 2 2
Ondřej Pešek 0 2 2 1 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 0
Jan Skok 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 2 2 2 2
Jakub Šiler 1 1 2 1 2
Miroslav Šimák 0 0 0 0 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 -1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozili domácí. Hrdlička se uvolnil na levé straně, předal mezi kruhy osamocenému Venclovi, ten ovšem nevyzrál na Jansu. Po chvilce v početní výhodě ale již Východočeši skóre otevřeli. Muž s maskou indiánů ještě zvládl vyrazit z podobné pozice pálícího Dommerse, dorážkou jej ale překonal Vojtěch Aschenbrenner. Avšak do minuty bylo srovnáno. Marek Čančura hledal od modré spoluhráče na teč, jenže Mrázek nic neviděl a černý nesmysl mu mezi betony proplul do sítě. Do podobného místa vzápětí mířil i Hála v přečíslení dva na jednoho, tentokrát tam mezírka nebyla. Neujal se ani samostatný únik Dommerse, jenž zkusil střelu na vyrážečku. Udeřil tak opět až Marek Čančura, který v přesilové hře z osy hřiště zamířil přesně pod víko. Do kabin se nakonec poprvé odcházelo přeci jenom za vyrovnaného stavu. Matěj Beneš rovněž ve výhodě jednoho muže v poli vypálil z první z levého kruhu a mířil přesně.

Prostřední dějství odstartovali lépe modrobílí. Šiler nejprve neuspěl na brankovišti, touš tak poslal na vrchol levého kruhu Adamu Benákovi, který svým barvám vrátil vedení. Po chvilce navíc v rychlém protiútoku předal zleva na pravé křídlo Pešek Aleši Mazancovi a Škoda byla v trháku. Mountfield mohl korigovat Černým, kterého před Jansu vyslal Čech, střela na vyrážečku ale na něj neplatila. Muž s maskou Plzně své barvy podržel i posléze, když nastaveným betonem zneškodnil Aschenbrennera na brankovišti. Jenže v posledních vteřinách druhé části Michal Beneš pláchl všem na ledě v oslabení a zamotal závěr duelu svižným zakončením mezi betony.

Poslední dvacetiminutovku načal ve velké příležitosti Mazanec, který po křižném pasu pálil prakticky do prázdné, Mrázek ale bravurně stihl zakročit. Po chvilce ho naopak zachránila tyč, když se hezkou tečí prezentoval Hořejší. Naopak vyrovnat mohl Hrdlička, avšak tváří v tvář Jansovi střelou na lapačku přestřelil. Vše tak definitivně rozsekl Jakub Šiler, který trefil opuštěnou klec soupeře.

Před reprezentační pauzou čekají na indiány ještě dva domácí duely. Ve čtvrtek druhé listopadu na svém ledě přivítají Litvínov a o dva dny později jihočeský Motor.

Ohlasy trenérů

Lukáš Král (Mountfield HK): „V sezoně nás provází problém, že se nám povedou třeba dva zápasy a třetí už jsme hlavami zase velcí hokejisté. Tohle byl ten případ. Od začátku nám chyběl krok až dva, soupeř byl kompaktnější. Vypadal silnější na kotouči, ale to bylo způsobeno naším špatným pohybem. Tlačili jsme to do kopce. Je to škoda, při vší úctě k soupeři tyhle tři body měly zůstat doma. Lépe by se nám dýchalo, ale tabulka je furt našlapaná, musíme hrát každý zápas naplno, jinak bodovat nebudeme. Možná jsou to fráze, ale naše mentální nastavení nebylo dobré a soupeř zaslouženě vyhrál.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Pro nás jsou tohle strašně důležité body, které nás udržují ve hře. Mrzí nás porážka s Karlovými Vary doma – byl to podobný zápas, vedli jsme před koncem. V této fázi sezóny potřebujeme sbírat body a to je důležitější než třeba herní výkon jednotlivců.“