JUN: PLZ - mhk

Junioři počastovali Mountfield půltuctem!

Mladí indiáni se naposledy v první fázi soutěže představili před svými fanoušky, soupeřem jim byl Mountfield.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

6:3
2:2, 4:1, 0:0

Branky a nahrávky: 7. Mazanec (Benák, Hála), 18. Šiler (M. Houdek), 27. Pešek (Skok, M. Houdek), 36. Hála (Mazanec, Benák), 39. Pešek (Šiler), 40. Pešek (M. Hořejší, Koubek) – 9. Mi. Beneš (A. Novotný, Ma. Beneš), 17. A. Novotný (Ma. Beneš), 34. A. Novotný (Š. Černý, Ma. Beneš).
Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 6:3.

Rozhodčí: Hucl, Kosnar – Malý, Sýkora.

vyloučení
7:9
Využití
0:1
V Oslabení
29:32
Diváci
39

HC Škoda Plzeň

D. Jansa (Lokajíček) – Dolhý (C), Čančura, Hromádka, Hodinář, Cícha, Skok, M. Houdek (A) – M. Hořejší, M. Soukup, J. Matějka – M. Beran II, Pešek, Šiler – Hála, Benák, Koubek – Mazanec (A), Pittr, Řehoř.

Mountfield HK

Tuček (Mrázek) – Š. Černý, Havlíček, J. Aschenbrenner, Pavelka, Hrbek, Bezpalec, Mi. Veselý – Prášek, Mi. Beneš, Ma. Beneš – A. Novotný, Matašovský (C), Dommers – Zámečník, T. Hora, Hrdlička – V. Aschenbrenner, Turena, Vencl (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 2 2 1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Matyáš Cícha 0 0 0 0 0
Marek Čančura 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 2 0
Daniel Hála 1 1 2 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 3 2
Marek Hořejší 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 2 2 2 0
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 0 1 1 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 1 1 2 1 2
Ondřej Pešek 3 0 3 2 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 0 0 0 2
Jan Skok 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 3 2
Jakub Šiler 1 1 2 2 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil Šiler, avšak z mezikruží těsně přestřelil. Následně domácí rychle otočili hru po buly ve vlastní třetině a skóre se podařilo načít Adamu Mazancovi. Mountfield odpověděl za nedlouho. Nejprve se nevyvedlo přečíslení dva na jednoho, v pokračující akci ale na vyrovnání dosáhl Michal Beneš. Obrat v utkání dokonal Adam Novotný, jenž se pukem prodral až k levé tyči a zblízka dokázal zavěsit po břevno. Ovšem i indiáni rychle kontrovali. Za osmatřicet vteřin natáhl ke střele Jakub Šiler a trefil náramně o tyč. O první pauze tak měly oba týmy k vítězství stejně daleko i blízko.

Prostřední dějství odstartovala Škoda ve dvou po sobě rychle jdoucích přesilovkách, skórem ale nepohnula. Stejně tak v plných stavech i Benák, jenž z vrcholu levého kruhu těsně minul. Uspěl tak nakonec až Ondřej Pešek, který se dostal sám před Tučka, kterého překonal kličkou do forhendu. Následně krásnou akci na jeden dotek zakončoval z mezikruží z první Benák, gólman Východočechů byl s betony na ledě včas. Stejně jako na druhé straně Jansa, jenž čelil trestnému střílení Michala Beneše. Ujala se tak až přesilovková rána z první z pravé strany Adama Novotného po křižné příhře ke vzdálenější tyči. Jenže následně modrobílí podnikli další rychlý protiútok, ve kterém potřetí v utkání poslal své barvy do vedení Daniel Hála. V poslední minutě navíc poslal modrobílé do trháku Ondřej Pešek, který dvěma slepenými góly těsně před pauzou dokonce zkompletoval hattrick.

Poslední dějství načalo střídání v brance hostů, Tučkovo místo přebral Mrázek. A Hradec Králové také hned zahrozil Novotným, avšak ten osamocený na levém kruhu na Jansu nevyzrál. Stejný souboj se stejným výsledkem byl zapsán i později, když hostující forvard zakončoval z první z vrcholu brankoviště. Východočeši navíc poté prohospodařili i jednasedmdesát vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu. Vše tak mohl potrestat Šiler, který se dostal k zakončení ihned po buly z otočky na ose hřiště, puk zamířil těsně mimo. Poslední dvacetiminutovka tedy nakonec již gól nepřinesla, Plzeň se tak s domácí Arénou loučí v rámci první fáze soutěže vítězně

Nyní již mají junioři v první fázi soutěže před sebou pouze jeden zápas, první prosincovou sobotu se představí v Litvínově.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Soupeř samozřejmě hrál o život a o naději do lepší skupiny nadstavby. Ale od nás to byl i tak slušný zápas. Okénka tam sice byla - jako vždycky - ovšem musím říct, že dnes jsme to odehráli velmi slušně.“