JUN: PLZ - MHK

Junioři berou z velké bitvy všechny body!

Mladí indiáni tento hrací týden začali svůj dvojboj před svými fanoušky, před cestou do Litvínova na svém ledě přivítali Mountfield.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

3:2
2:1, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 8. Benák (Řehoř, M. Hořejší), 12. M. Hořejší (Mazanec, Řehoř), 23. Dolhý (Šiler, M. Soukup) – 15. Havlíček (Jón, Turena), 57. Pavelka (Bezpalec, Ma. Beneš).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Rozhodčí: Hucl, Zeliska – Kotlík, Maňák

vyloučení
5:4
Využití
0:1
střely na branku
30:32
Diváci
58

HC Škoda Plzeň

Bašta (D. Jansa) – Dolhý (C), Hromádka, Hodinář, Cícha, Skok, Jiříček, M. Houdek (A) – Tchaliov, M. Hořejší, M. Soukup – A. Dvořák, Pešek, Benák – Mazanec (A), Hála, Sabiniok – Šiler, Šimák, Řehoř.

Mountfield HK

Mrázek (Tuček) – Š. Černý, Havlíček, Pavelka, Bezpalec, Pavič, Hrbek, J. Aschenbrenner – Prášek, Mi. Beneš, Ma. Beneš – V. Aschenbrenner, Matašovský (C), Dommers – M. Novotný (A), Zámečník, Hrdlička – Vencl (A), Turena, Jón.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Bašta 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 1 0
Adam Dolhý 1 0 1 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Daniel Hála 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 1 1 2 2 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Jakub Hromádka 0 0 0 0 2
Adam Jiříček 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 1 0
Ondřej Pešek 0 0 0 0 0
Denis Řehoř 0 2 2 2 0
Ondřej Sabiniok 0 0 0 -1 2
Jan Skok 0 0 0 0 4
Marek Soukup 0 1 1 1 0
Jakub Šiler 0 1 1 1 0
Miroslav Šimák 0 0 0 -1 0
Nikola Tchaliov 0 0 0 -1 0

komentář

Duel odstartoval první ranou kapitána Dolhý z pravé strany. Mrázkovi kotouč přepadl přes lapačku, ale naštěstí pro něj mimo branku. Lépe si po chvilce vedl Adam Benák, který poslal z první do sítě bravurní příhru Řehoře v přečíslení dva na jednoho. Vzápětí měl na čepeli srovnání Jón, avšak z mezikruží si na Baštu nepřišel. A tak udeřili znovu indiáni. Mazanec oslovil z pravého rohu na brankoviště najíždějícího Marka Hořejšího, který zavěsil ke vzdálenější tyči. Jenže podobně to na druhé straně sehráli i Jón s Matějem Havlíčkem, o přestávce tak Plzeň třímala v ruce vedení nejtěsnější možné.

Prostřední dějství načala gólově Plzeň. Šiler vypálil z levého kruhu, před branku si sjel Adam Dolhý od modré a doklepl puk do sítě. Následně ve dvojnásobné přesilové hře prvně jmenovaný neuspěl svou dělovkou z mezikruží, stejně tak vzápětí Dvořák po křižní příhře z první z levé strany. Vše mohli potrestat Hrdlička s Novotným, kteří se řítili sami na Baštu, ten své barvy bravurním přesunem a zákrokem podržel.

Poslední dějství odšpuntoval Matěj Beneš v přesilové hře, který si sjel od modré až na vrchol pravého kruhu, avšak na Baštu si nepřišel. Jmenovec Michal zase při vlastním oslabení pláchl všem na ledě, svižnou střelou ovšem nechal pouze vyniknout lapačku plzeňského brankáře. Po sérii vyloučení se ujala až přesilovka Mountfieldu, kdy u pravé tyče přivál gól naděje Jan Pavelka. Více ale již hosté nestihli, Škoda tak zapisuje do tabulky cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Poslední zápasy máme stejnou nemoc - neproměňování gólových šancí. To nás strašně sráží. V půlce zápasu jsme měli za stavu 3:1 dvojnásobnou přesilovku, měli jsme obrovské gólovky, mohli jsme duel ukončit. Jenže pak zase hloupými fauly pustíme soupeře do zápasu. Dneska ale bereme tři body a nebudeme se v tom hrabat.“

Martin Vágner (Mountfiled HK): „Z mého pohledu vyrovnaný zápas. Pro nás to byla lekce z produktivity, protože si myslím, že na ten počet gólových šancí, které jsme měli, tak jsme v tom selhali, dva góly je málo. Plzeň je zkušený tým a duel uhráli na svou stranu.“