JUN: PLZ - MHK

Junioři duel plný zvratů nakonec ztratili

Plzeňští mladíci se dnes poprvé po reprezentační pauze vydali mezi mantinely k soutěžnímu utkání, soupeřem byl hradecký Mountfield.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

2:4
0:1, 2:0, 0:3

Branky a nahrávky: 21. Korčák (M. Hořejší, Hodinář), 25. Korčák (Pešek, Hála) – 4. Hrdlička (Zámečník, Dobner), 43. Dommers (T. Hora, J. Aschenbrenner), 44. Hrdlička (Zámečník, Pinkas), 60. Ma. Beneš (Prášek, A. Novotný II).
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Rozhodčí: Červenka, Hacaperka – Sýkora, Figer

vyloučení
4:8
Využití
2:0
střely na branku
34:33
Diváci
89

HC Škoda Plzeň

Š. Houdek (Bašta) – Dolhý (C), Čančura, Skala, Hromádka, Hodinář, Cícha, Iščenko, M. Houdek (A) – Sabiniok, Hofrajtr, M. Hořejší – J. Matějka, M. Beran II, Mazanec – Klatovský, Korčák, Řehoř – Hála, Pešek.

Mountfield HK

Mrázek (Tuček) – Pinkas, Pavelka, Š. Černý, Havlíček, P. Fiala, Hrbek, J. Aschenbrenner – A. Novotný II, Prášek (A), Ma. Beneš – Dobner, Zámečník, Hrdlička – V. Aschenbrenner, T. Hora, Dommers – Pavič, Matašovský (C), Vencl (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Štěpán Houdek 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 -1 0
Matyáš Cícha 0 0 0 -1 0
Marek Čančura 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Daniel Hála 0 1 1 -1 0
Jan Hodinář 0 1 1 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 1 1 -3 0
Matěj Houdek 0 0 0 -2 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Artem Ishchenko 0 0 0 -1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 2 0 2 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 -1 2
Aleš Mazanec 0 0 0 -3 0
Ondřej Pešek 0 1 1 -3 0
Denis Řehoř 0 0 0 -1 2
Ondřej Sabiniok 0 0 0 0 2
Tomáš Skala 0 0 0 -1 0

komentář

Oba celky na sebe v letošní sezóně narazily již osmkrát. V přípravě zvládla lépe nájezdy Plzeň, pak již pokaždé rozhodovala základní hrací doba. Nejprve Mountfield zvítězil 7:5, pak se již radovali pouze modrobílí - 3:2, 5:3, 6:3, 2:1, 3:2 a 4:2.

Dnes ale lépe začali hosté. Nejprve Mrázek lapačkou vychytal pálícího Cíchu od modré, následně po rychlém protiútoku zavěsil Petr Hrdlička. Vzápětí si oba celky vyměnily po přesilové hře, gólovou šanci ovšem přinesla až hra v plných stavech. Všem na ledě pláchl Dommers, leč jeho kličku do bekhendu Houdek ustál. Činil se i jeho kolega na druhé straně, když z otočky z mezikruží vypálil Hořejší. O první přestávce se tak z nejtěsnějšího možného vedení radoval Mountfield.

Prostřední část načal ranou z vrcholu pravého kruhu Hořejší a jeho přízemní pokus na brankovišti protečoval pod břevno Matěj Korčák. Pak se na modré napřáhl Pešek, touš se od zadního mantinelu odrazil do ohně, kde dorážel Mazanec, Mrázek odolal. Pešek po chvilce na sebe vzal i přečíslení dva na jednoho, z pravé strany ale těsně vzdálenější tyč minul. Aktivní Plzeň se obratu přeci jenom dočkala. Povedený ťukes vyšperkoval právě Pešek z vrcholu levého kruhu na brankovište, kde protečoval střílenou příhru mezi betony do sítě opět Matěj Korčák. Hattrick byl ve vzduchu za nedlouho poté, jenže Mrázek betonem vykopl pokus z mezikruží. Neujalo se ani zakončení Matějky, který se na klec Východočechů řítil sám z levé strany. Tečku za divokou periodou udělal Matěj Beneš, jenž nevyzrál na Houdka v přečíslení dva na jednoho.

Závěrečnou dvacetiminutovku odšpuntoval Valdis Dommers, který zakončil tečí na brankovišti Horovy pobídky od modré tlak svých barev v úvodu třetiny. Ovšem indiáni nevzali varování příliš vážně, a tak přišel další obrat v zápase, který ranou o tyč z mezikurží přivál Petr Hrdlička. Za vyrovnáním spěchal Hořejší z první z vrcholu pravého kruhu, Mrázek vykopl betonem. V závěru střetnutí Škoda sáhla k odvolání gólmana, avšak to pouze vedlo k dokonání výsledku po zásahu Matěje Beneše.

Další extraligové střetnutí čeká na modrobílé v sobotu sedmnáctého února, kdy se představí ve Zlíně.

Foto: Jindřich Jager.

Ohlasy trenérů

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): „Dnes nám nevyšel vstup do utkání, v první třetině jsme trošku zaváhali. Ve druhé části jsme přidali, dali jsme nějaké góly, bylo to daleko lepší. Jenže pak jsme si mysleli, že už to půjde samo, soupeř toho využil a zaslouženě dneska vyhrál.“

Martin Vágner (Mountfield HK):Od nás dobrý vstup do zápasu, prvních patnáct minut to byl dobrý výkon, pak už se to začalo horšit. Zbytečně jsme Plzeň pouštěli do zápasu - zbytečná vyloučení, zbytečné fauly hokejkami, neměli jsme pohyb. Druhá třetina z naší strany byla jedním slovem katastrofa, tam jsme to tak nějak přežili. V poslední třetině jsme se vrátili ke stylu, kterým jsme se chtěli prezentovat. Jsme rádi, že jsme zápas otočili na naši stranu. Gratuluji klukům, že to nevzdali a že jsme bojovali až do konce.