DOR: LIB - PLZ 0:4

Dorost v generálce na sezónu vyhrál v Liberci s čistým kontem!

Plzeňský dorost k poslednímu zápasu přípravy zavítal do severočeského Liberce. Obě mužstva už se v srpnu jednou potkala, v LOGSPEED CZ Aréně se radoval po nájezdech soupeř, odveta ale již byla v režii Škodovky.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

0:4
0:0, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 28. Eichler, 36. Kučera (Eichler), 39. Makovec (Buzek), 58. Makovec (Lučan). Průběh utkání: 0:0, 0:4.

vyloučení
5:8
Využití
0:1
V Oslabení
0:1
Diváci
37

Bílí Tygři Liberec

Hambálek (41. Pech) – Jakubec, Varady, Pérez Diego, Macháček, Král, Ciolek, Ficenec, Fiala (A) – Hois (A), Janata (C), Hájek, Prokůpek, Jansa, Kučera, Vološín, Pekař, Hrabčák, Shpilka.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mečl) – Lučan (A), Hromádka, Eicher, Buzek (A), Jiříček, Tolar, Skala – Mazanec, Hořejší (C), Kučera, Bílek, Beran, Makovec, Hofrajtr, Pittr.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Na začátku srpna se v Plzni uskutečnil mezinárodní turnaj, kde se proti sobě utkala i mužstva Plzně a Liberce. Indiáni, již jako jistý vítězové turnaje, v posledním zápase nakonec podlehli Bílým Tygrům 4:5 po samostatných nájezdech. Škodovka v utkání vedla již 3:1, poté i 4:2, konec duelu ale patřil Severočechům, vítěznou branku v nájezdech si připsal Janata.

V první třetině dnešního střetnutí branka nepadla, i když šance rozhodne byly. Čtyři desítky fanoušků viděly pouze tři početní výhody. Jednu si zahráli Plzeňané, dvě domácí Liberec. V nich ale kralovali brankáři, Hambálek, ani Jansa puk za svá záda nepustili.

V prostředním dějství už to byla jiná písnička. Když se hráčům nevedla přesilová hra, udeřila Škodovka dokonce ve vlastním oslabení. Obránce Josef Eichler prostřelil vše co mu stálo v cestě a do vedení se tak dostali hosté. Tygři dostali záhy už čtvrtou výhodu o jednoho muže, ovšem dnes jim nebylo přáno. Naopak opět platilo pravidlo nedáš - dostaneš. Závěr druhé dvacetiminutovky totiž patřil jasně hostům. Eichler se tentokrát proměnil do role asistenta a jeho přesný pas zužitkoval Jan Kučera. A to stále nebylo vše, za nedovolené bránění byl vyloučen domácí Jakubec a narozdíl od domácích, Plzeň početní výhodu již využila. Brankáře Hambálka dokázal prostřelit Petr Makovec.

Do závěrečné periody trenér Plodek poslal do brankoviště místo Hambálka Pecha, tížený efekt se ale nedostavil. Liberečtí se stále nemohli prosadit přes skvěle chytajícího Daniela Jansu. Nepomohly jim k tomu ani další dvě výhody přesilové hry, Plzeň vše skvěle odbránila. Definitivu výsledku tak dal krátce před závěrečnou sirénou svou druhou dnešní trefou Petr Makovec. Škoda zvítězila v Liberci 4:0, z jedenácti přípravných duelů jich hned devět vyhrála a do nové sezóny tak může jít ve skvělé formě. Již příští čtvrtek přivítají svěřenci Petra Kořínka na svém stadionu Hvězdu Praha, kterou loni dokázali porazit 7:3.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Velmi kvalitní poslední přípravný zápas před novou sezónou. První třetina z naší strany nebyla ideální, ale od druhé třetiny jsme se zlepšili a poté zaslouženě vyhráli. Máme hodně zraněných hráčů, takže sestavou mírně improvizujeme, nicméně ostatní kluci zahráli velmi dobře. Povedené utkání z naší strany.“