DOR: PLZ - SPA 4:2

Dorost po návratu z karantény skolil Spartu!

Konečně! Po třinácti dnech se do zápasového rytmu vrátili plzeňští dorostenci. A první duel nemohl být pikantnější, na západ Čech přijela pražská Sparta.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

4:2
1:1, 0:1, 3:0

Branky a nahrávky: 20. Jiříček (Hořejší, Mazanec), 43. Makovec (Beran, Jiříček), 46. Řehoř (Mazanec), 58. Kučera (Pittr) – 12. Byakov (Skuratov), 31. Hrubý (Žmola, Bartoň).
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:2, 4:2.

Rozhodčí: Hacaperka – Hošťálek, Sýkora.

vyloučení
5:9
Využití
2:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
46:22
Diváci
37

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Titlbach, Makovec.

HC Sparta Praha

Hrabal (Obolenski) – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák, Fábry, Skuratov, Hrubý, Žmola (A), Křišťan.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 1 1 0 0
Jan Bílek 0 0 0 1 2
Adam Buzek 0 0 0 0 0
Josef Eichler 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Marek Hořejší 0 1 1 0 6
Jakub Hromádka 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 1 1 2 1 0
Jan Kučera 1 0 1 -1 0
Antonín Lučan 0 0 0 0 0
Petr Makovec 1 0 1 1 0
Aleš Mazanec 0 2 2 1 0
Tomáš Pittr 0 1 1 0 2
Jiří Reiser 0 0 0 -1 0
Denis Řehoř 1 0 1 1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 0 0

komentář

Jako první zápase zahrozila Sparta, nebezpečně pálil Adam Marton, prostor mezi třemi tyčemi ovšem těsně netrefil. Domácí odpověděli šancí v početní výhodě. Adam Jiříček ostře pálil od modré čáry, poté vznikla mela, domácí doráželi co jim síly stačili, Hrabal domácímu ataku ale odolal. Do vedení se jako první dostala Sparta. Skuratov po návratu z trestné lavice oslovil mezi kruhy volného Arkadiyho Byakova, která domácího brankáře prostřelil svižnou ranou. David Šeba se pokoušel přidat vzápětí druhý gól, jeho střelu k pravé tyči ale Jansa dobře viděl. Naopak na druhé straně se pokoušel srovnat stav od modré čáry Adam Buzek, Hrabal ovšem po jeho ráně našel puk v rukavici. Až v poslední minutě se Škodovka dočkala zaslouženého vyrovnání. Marek Hořejší nabil na modrou čáru Adamu Jiříčkovi, který se prezentoval velmi přesnou ranou k levé tyči.

Druhou část načali indiáni další početní výhodou, v ní opět pálil Jiříček, Hrabal ale tentokrát našel puk ve své rukavici. Už při rovnovážném stavu hosté zachybovali za svou brankou, k puku se dostal zcela volný mezi kruhy Aleš Hofrajtr, ten ale velkou šancí pohrdl. V polovině utkání nejprve zůstal u levé tyče zapomenut Lukáš Novák, sparťanský hráč ovšem branku přestřelil. O minutu později už se Pražané nicméně mohli začít radovat. Jansa po střele od modré čáry nevěděl, kde má kotouč, ten mu vyplaval u levé tyče a pohotový David Hrubý ho dopravil záhy na místo určení. Nedlouho poté jeli hosté ve dvou sami proti brankáři, celou situaci avšak vůbec nezakončili. Domácí se mohli prosadit i v poslední minutě prostředního dějství, to když Denis Řehoř se prokličkoval ke střele z levého kruhu, gólman Sparty svůj tým podržel skvělým zákrokem.

Co se nepovedlo na konci druhé třetiny, povedlo se zkraje třetí dvacetiminutovky. Matyáš Beran z pravého kruhu servíroval puk před branku, tam se procpal ke střele Petr Makovec a i s trochou štěstí dokázal vyrovnat. Sparta si mohla vzít ztracené vedení zpět v přesilové hře, leč výhoda o jednoho muže se jí vůbec nevyvedla. Ve vlastním oslabení totiž ujeli dva plzeňští hráči, Mazanec předložil puk ideálně Denisi Řehořovi, jenž bekhendem otočil vývoj zápasu na domácí stranu. Svůj první zápas po přestupu z Chomutova odehrál v plzeňských barvách Adam Titlbach a byl to právě on, který měl ve třetím dějství plno šancí, všechny jeho šance nicméně dokázal Hrabal pokrýt. Sparta nakonec vlastní nedisciplinovaností přišla o závěrečný tlak. Tři a půl minuty před koncem dvakrát po sobě faulovala, domácí dostali k dispozici celou dvouminutovou přesilovou hru pět na tři a tu také dokázali nakonec využít. Tomáš Pittr našel z kruhu na brankovišti hokejku Jana Kučery, který puk pouze jemně tečnul za záda Hrabala. Zbytek utkání si Škodovka zkušeně pohlídala, Spartu porazila 4:2 a po zásluze bere všechny tři body.



FOTO: Ronald Hansel

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Výborný zápas z obou stran, byl velmi bojovný. My jsme dlouho nehráli, tak jsme měli trošku obavy, zvlášť proti Spartě, která je velmi silná. Vítězství jsme šli naproti, i když jsme po druhé třetině prohrávali, tak jsme neustále kluky nabádali, aby hráli svoji hru, agresivně a hodně forčekovali. Ve třetí třetině jsme pak dali tři branky a dle mého jsme zaslouženě vyhráli.“