DOR FIN4: SPA - PLZ 1:2

Dorost potřetí porazil Spartu a ve středu doma již může slavit titul!

Finále dorostu pokračovalo čtvrtým zápasem. Sparta včera dokázala vyhrát fotbalovým výsledkem 1:0, avšak sérii se jí dnes vyrovnat nepodařilo. Naopak. Škodovka zvítězila v pražských Holešovicíh 2:1 a již ve středu může před vlastními fanoušky oslavit titul.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 51. Hrubý (Hašek) – 17. Hořejší (Benák, Mazanec), 32. Jiříček (Titlbach)
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2.

Rozhodčí: Květoň – Kreuzer, Polonyi.

vyloučení
3:2
Využití
0:0
střely na branku
28:40
Diváci
137

HC Sparta Praha

Hrabal (Přikryl) – R. Cichoň, Hašek, Šeba, Bartoň (C), Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Netušil, Novák (A), Fábry (A), Poláček, Hrubý, Žmola, Křišťan.

HC Škoda Plzeň

Jansa (Mařík) – Jiříček, Lučan (A), Hromádka, Buzek (A), Skala, Eichler – Bílek, Beran, Hořejší (C), Mazanec, Reiser, Řehoř, Pittr, Kučera, Benák, Titlbach, Makovec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Daniel Jansa 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 1 1 0 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Adam Buzek 0 0 0 1 0
Josef Eichler 0 0 0 1 0
Marek Hořejší 1 0 1 0 0
Jakub Hromádka 0 0 0 -1 0
Adam Jiříček 1 0 1 0 0
Šimon Kaiser 0 0 0 0 0
Jan Kučera 0 0 0 1 0
Antonín Lučan 0 0 0 1 2
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Jiří Reiser 0 0 0 0 2
Denis Řehoř 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 0

komentář

Utkání začalo přesilovou hrou indiánů, od modré čáry pálil bleskově Adam Jiříček, před zraky svého staršího bratra Davida, ovšem síť za Hrabalem nerozvlnil. Lépe si nevedl ani nedlouho poté Adam Titlbach, jenž si našel prostor ke střele na levém kruhu. Už při rovnovážném stavu na ledě odpověděl za domácí Andrej Fábry, Jansa ovšem jeho ránu vykopl svým betonem. Stejný hráč se poté obtočil s kotoučem za brankou Jansy, hostující brankář si ovšem následně svou bližší tyčku pečlivě pohlídal. Hrál se velice svižný hokej a šance střídala šanci. Úvodní trefu nezaznamenal ani domácí Odehnal, na jehož střelu z pravého kruhu si plzeňský maskovaný muž v klidu počkal. Na předzápasovém rozbruslení kapitán Škody zlomil svou hokejku, ta nová mu ale nakonec přinesla štěstí. Adam Benák se uvolnil za brankou Sparty, poté si všiml volného Marka Hořejšího před brankou a ten vstřelil první branku svého týmu. Po dvaceti minutách tak vedla Škodovka o jednu přesnou trefu.

Zkraje druhé části se do velké šance dostal Tomáš Pittr, útočník Škody však pouze nastřelil brankáře Hrabala. Vzápětí udělala sparťanská obrana velkou chybu při rozehrávce, puk si vzal pod svá bedra Adam Titlbach, ten ale mířil těsně vedle. Za domácí korigoval Vašíček, Jansa ovšem neměl zakrytý výhled a puk bezpečně zachytil. Z rychlého protiútoku se snažil vstřelit druhou branku Marek Hořejší, leč nepovedlo se. V polovině utkání měl další velkou příležitost Adam Titlbach, který si šikovně najel na osu hřiště, domácí brankář puk na poslední chvíli zachytil. Až o dvě minuty později Škoda udeřila. Adam Jiříček si udělal prostor na modré čáře a svou jedovatou ránu poslal přesně do šibenice, Hrabal se tentokrát jen stačil ohlédnout. Plzeňský obránce mohl záhy vstřelit dokonce druhou branku, když se ocitl sám na vrcholu pravého kruhu, nyní ale Hrabal zakročil svým dlouhým betonem. Plzeň byla nadále jasně lepším celkem, ale Makovec ani Pittr už se neprosadili a tak i ve druhém dějství padla jediná branka, opět do domácí klece.

Na začátku třetího dějství mohla Sparta snížit zásluhou Fábryho, avšak hostující brankář vychytal jeho i následnou dorážku Vašíčka. Nedlouho poté jeli domácí ve dvou proti jedinému obránci, Bogdan Stepanchuk ale celou situaci nevyhodnotil dle svých představ. Poté se avšak Stepanchuk již do zakončení dostal, ale Daniela Jansu z pravé strany překonat nedokázal. Až v 51. minutě se Sparta dočkala. David Hrubý si vybruslil na brankoviště, odkud plzeňského brankáře překonal se štěstím bekhendem. Vyrovnání měl posléze na hokejce Martin Vašíček, z kruhu ale těsně minul vzdálenější tyč. Sparta se pochopitelně čím dál více tlačila do zakončení, do velkých šancí ji ale obrana Západočechů nepouštěla. V samotném závěru to domácí zkusili při hře bez brankáře, jenomže Škoda vše ubránila a mohla tak slavit velice cenné vítězství 2:1, což znamená jediné - v příštím zápase již mohou oslavit indiáni na svém ledě titul!



FOTO: Karel Švec.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Sparta Praha): „Nevstoupili jsme do zápasu tak dobře, nemělo to od nás takové nasazení, tempo, větší úsilí jako v minulém utkání. Soupeř toho využil, po taktické chybě jsme inkasovali branku na 2:0. Ve třetí třetině jsme začali konečně hrát podle našich představ. Hra měla vše, co měla mít. Bojovnost, obětavost, nasazení, avšak už bylo příliš pozdě. Bohužel jsme nestihli vstřelit vyrovnávací gól.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dnešní čtvrtý zápas, po včerejší porážce, byl velice těžký. První třetina byla nahoru dolů, ani jeden tým neměl převahu. Myslím si, že ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře, měli jsme spoustu šancí, gólman Sparty domácí držel. Naštěstí jsme dali ve druhé třetině gól a vedli po dvou třetinách 2:0. Kluky v kabině jsme pořád nabádali, že máme před sebou ještě dvacet minut a jak to bývá, když jeden tým nedá góly, tak zákonitě dostane. Kluci výhru vybojovali, vydřeli třetí bod v sérii až do konce včetně soupeřovo power play. Do Prahy jsme jeli získat alespoň jedno vítězství, což se nám povedlo. Jsme spokojení, nyní budeme všechno dělat pro to, abychom doma sérii ukončili.“