JUN FIN1: LIB - PLZ 1:4

Snový start juniorů do finálové série!

Mladí indiáni dnes po čtvrtfinálovém skalpu Pardubic a semifinálovém Sparty rozehráli finále proti Liberci. A do série vstoupili pravou nohou!

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:4
0:1, 1:3, 0:0

Branky a nahrávky: 22. Pavlík (Kríž, Šedivý) – 18. Slanina (Malát), 22. Kopic (Eremiáš), 26. Adamec (Malát, Kremláček), 30. Slanina (Malát). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Vyšší tresty: Jansa, Hampl - Malák - všichni 5+DKU

Rozhodčí: Hribik, Veselý – Lučan, Kis.

vyloučení
12:8
Využití
0:3
střely na branku
30:43
Diváci
712

Bílí Tygři Liberec

Král (Vopravil) – Hampl, Šedivý (A), Kovář, Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Marcel, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 1 2
Adam Eremiáš 0 1 1 1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 4
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 1 0 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 0 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 2
Daniel Malák 0 0 0 1 27
Sebastián Malát 0 3 3 0 2
Marcel Marcel 0 0 0 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 2 0 2 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 2
Adam Ženíšek 0 0 0 -1 0

komentář

Hned v první minutě oba celky musely do čtyř, hra bez jednoho hráče na každé straně ale branku nepřinesla. Ve standardní přesilovce poté Král neudržel Malátovu pumelici z levé strany, dorážka ovšem zamířila mimo. Stejný hráč v dalším střídání dostal mnoho prostoru k zakončení, jenže síť rozvlnil pouze z boku. Tygři odpověděli šikovnou tečí Jansy Böhmovy pobídky od modré, ještě následně dorážel Gajda, Vondraš své barvy podržel. V závěru třetiny nejprve v oslabení Liberec ustál tutovku Jana Slaniny z mezikruží, jelikož střela zamířila těsně mimo. Vzápětí ovšem stejný hráč po krásné cik - cak kombinaci dostal ze stejné parkety šanci na reparát a zamířil do pravého horního růžku. Těsně před přestávkou se ještě zjevil na brankovišti Soukup, svou kličku do bekhendu ale namířil jen do betonu.

A jak první třetinu Škoda ukončila, tak tu druhou načala. V přečíslení tři na dva předal z pravé strany na osu hřiště Eremiáš Marku Kopicovi a ten pro změnu zamířil do růžku levého. Jenže ani ne za minutu se Podještědští dostali zpět do utkání. Vondraš neviděl střelu od modré v podání Kříže a pouze puk vyrazil, což rychlou dorážkou potrestal Šimon Pavlík. Hned na to se Měchura hnal do přečíslení dva na jednoho, které vzal na sebe, na plzeňského gólmana si nepřišel. Naopak udeřilo na druhé straně. Při hře čtyři na tři vyrýsoval Malát z pravého kruhu milimetrovou asistenci na Václava Adamce u levé tyče a Plzeň byla opět v trháku. Brzy na to Jan Slanina vymetl z pravého kruhu bližší růžek a indiáni sahali po první bodu v sérii. Navíc plzeňský forvard měl brzy na to na čepeli hattrick, když si Krále položil a už už zakončoval do prázdné, leč domácí brankář ještě stihl zakročit betonem.

Poslední periodu odstartoval z první z levého kruhu Adamec, Král se stihl přemístit. Na druhé straně se před Vondraše prodral Cikhart, touš za něj ale neprocpal. Na pořad dne přišla i bitka, i tu zcela opanovali hosté. Daniel Malák doslova poslal pěstí k ledu Jansu, jenž si tento moment bude ještě hodně dlouho pamatovat. Vzápětí se do sóla trhl Malát, bůra však nezkompletoval, Tygry zachránilo břevno. Více se toho již do úvodního finálového zápasu série nevešlo, Škoda tak má nyní k titulu o jeden krůček blíže. Již zítra se ve stejný čas a na stejném místě hraje odveta!

Foto: Jan Běhounek

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Z naší strany to bylo hodně špatné, vůbec jsme nezachytili tempo. Přišlo na nás hodně lidí a my jim nic neukázali. V dalším utkání se můžeme jen zlepšit, protože hůř jsme už hrát nemohli. Je dobře, že šanci na nápravu máme hned následující den.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Zápas nabídl hodně vyloučení, což bylo nakonec klíčové. Většinu z našich gólů jsme dali v přesilovkách. Máme první bod, který budeme do večera slavit a další den do toho půjdeme opět naplno.“