JUN FIN2: LIB - PLZ 1:4

Junioři ve finálové odvetě na ledě Liberce urvali i druhý zápas!

Mladé pušky včera na ledě Tygrů pod Ještědem skvěle rozehrály finálovou sérii DHL extraligy, dnes se po necelých čtyřiadvaceti hodinách na stejném místě konala odveta.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:4
1:2, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 17. Jiruš (Jansa) – 8. Adamec (Malát, Kremláček), 16. Hamšík (Malát, Slanina), 36. Slanina, 43. Slanina (Dolhý, Malát). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Rozhodčí: Horák, Květoň - Ondráček, Zíka

vyloučení
7:6
Využití
0:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
37:30
Diváci
869

Bílí Tygři Liberec

Král (16. Vopravil) – Hampl, Starý, Šedivý (A), Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Beránek, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 37 1 36 97,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 1 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 2
Adam Dolhý 0 1 1 1 2
Adam Eremiáš 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 1 0 1 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 6
Vladimír Kremláček 0 1 1 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 0 3 3 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 1 0
Jan Slanina 2 1 3 1 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Škoda načala duel gólově, když přesilovkový ťukes zakončil Václav Adamec. Náskok indiánů následně navýšil Jakub Hamšík, který z první z levého kruhu propálil Krále mezi betony. Domácí reagovali výměnou gólmanů, i přesto rychle zahrozil Slanina, jenž z mezikruží zamířil těsně mimo. Chvilku poté Vojtěch Jiruš při vlastním oslabení zatáhl kotouč po pravé straně a z kruhu rozvlnil síť. Dokonce srovnání měl ještě na čepeli do první sirény Pavlík z osy hřiště, Vondraš své barvy podržel.

Prostřední část odstartoval Soukup, jenž dostal nabito před Vopravila, ale při zakončení zlomil hůl. Škoda zahrozila i při vlastním oslabení Kopicem, ten ovšem náskok Západočechů nezvýšil. Jenčovský zase z blízka na Vondraše zkusil kličku, ovšem také neuspěl. Na listinu střelců se tak dostal až Jan Slanina, který využil chyby v domácí obraně. Do druhé pauzy ještě naději pro domácí málem vykřesal Nezbeda, leč pobídku Zajíčka zpoza branky před ní nevyužil.

Poslední dvacetiminutovku načal Dáňa, který tečoval pobídku Maláka od modré, ani on střelecký zápis nerozšířil. Avšak na 4:1 pro indiány zvýšil znovu Jana Slanina krásnou ranou z levého kruhu pod břevno. Z toho pravého zase mířil do podobného místa Adamec, Vopravil se tentokrát stihl přemístit. Škoda tak i podruhé ve finálové sérii zvítězila 4:1 a nyní ji navíc čekají dva duely na vlastním ledě. Konkrétně ve středu dvacátého a ve čtvrtek jednadvacátého dubna vždy od sedmnácti hodin.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Dneska to byl z naší strany daleko lepší výkon než včera. Přistoupili jsme k tomu zodpovědněji. Potřebujeme být lepší v zakončení. Plzeň využila všechno, co jsme jí nabídli. Při hře pět na pět se do velkého tlaku nedostala, ale my jsme své šance nevyužili. Doufám, že se k nám přikloní štěstí. Teď musíme vyhrát oba zápasy v Plzni, když to soupeř zvládl u nás. Je to v našich silách.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl jiný zápas než včera. Důležitá byla pasáž v úvodní třetině, kdy jsme nedali přesilovku, ve které jsme měli tři šance, které jsme nevyužili. Místo toho jsme dostali branku na 1:2. Poté byl Liberec ve druhé části chvilku lepší. To jsme ale ustáli, dali jsme gól a to rozhodlo.“