JUN FIN6: PLZ - LIB 0:3

Junioři ani napodruhé poslední krok neudělali, rozhodne se ve čtvrtek!

Říká se, že poslední krok je v play off nejtěžší. Indiáni nevyužili dnes ani druhý finálový mečbol, série se tak za stavu 3:3 stěhuje pod Ještěd.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

0:3
0:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 25. Patzelt (Kříž, Šedivý), 49. Jansa (Zajíček, Měchura), 59. Měchura. Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Rozhodčí: Ondráček, Pražák – Zíka, Rampír.

vyloučení
5:6
Využití
0:0
střely na branku
37:22
Diváci
1440

HC Škoda Plzeň

Vondráš (Němeček) – Houdek, Dlouhý, Hmašík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Dvořák, Marcel, Beránek, Slanina, Malát, Ženíšek, Dáňa.

Bílí Tygři Liberec

Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Starý, Šedivý (A), Kovář, Pazelt – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Ječovský, Zajíček, Gajda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 58 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -2 0
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 -3 2
Matěj Houdek 0 0 0 -2 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 2
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -2 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 2
Adam Ženíšek 0 0 0 -2 0

komentář

Duel načal Cikhart, který si mezi kruhy našel odraženou střelu, Vondaš se bravurně přesunul. Na druhé straně se pár kroků za modrou svého strážce zbavil Adamec, Král vykopl betonem. Stejný hráč se poté mezi dvěma protihráči protáhl na osu hřiště, avšak poté těsně minul pravou tyč. V podobné pozici po chvilce našel Maláta Kremláček, puk zamířil do podobných míst. Těsně před první přestávkou ještě oslovil Malát střílenou přihrávkou z levého kruhu na brankovišti Adamce, i on protečoval mimo.

Prostřední dějství již začal úvodní gól zápasu. Filip Patzlet se do touše opřel z jízdy z vrcholu levého kruhu a vzdálenější horní růžek nemohl trefit lépe. Odpověď mezi kruhy po přistrčení Eremiáše chystal Marcel, avšak ani nadvakrát na Krále nevyzrál. Nevedlo se ani Adamcovi, jenž se vykličkoval zpoza branky před ní. Dokonce i v oslabení se před muže s maskou Tygrů dostal Kopic, leč nevyzrál na vyrážečku. K vyrovnání nevedla ani krásná přihrávka Maláta od tyče k tyči na Adamce, Král se opět stihl přemístit.

Další šanci na vyrovnání měl pár kroků za modrou Houdek, Král tou dobou již ležel na ledě, ovšem i tato střela nebyla přesná. A tak přišel trest. Před Vondraše se v ojedinělém útoku dostal Filip Jansa a zakončil do pravého horního růžku. Třetí gól navíc měl brzy na čepeli Starý, tečovaná střela skončila na břevně. Poslední střelecký zápis tak přinesl až Adam Měchura, jenž trefil opuštěnou klec indiánů. Série tak pokračuje, rozhodne se již za dva dny v Liberci!

Foto: Marek Švamberg a Milan Podpera

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnes rozhodlo několik věcí. Již několikátý zápas se trápíme s tím, že si nepomůžeme v přesilovce. Navíc, když nedáme gól z tolika šancí, které si vytvoříme... Poté rozhodly naše chyby při bránění, kdy jsme hráče nedobruslili a soupeř toho využil. Šance jsou nyní padesát na padesát a nerozhodne nic jiného než hlavy hráčů a jejich nastavení."

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Byl to z naší strany opět týmový výkon, jsme rádi, že jsme srovnali sérii ze stavu 1:3. Dnes rozhodl druhý gól, poté jsme to již zodpovědně odbránili. Série je nicméně velmi vyrovnaná, často se vyhrává na ledě soupeře. Nikdo není favorit, šance jsou nyní vyrovnané."