JUN FIN5: LIB - PLZ 4:2

Junioři první finálový mečbol nevyužili, přijďte jim pomoci v úterý!

Byla to velká přetahovaná, skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec domácí rozhodli v poslední minutě základní hrací doby. Škoda tak ve finále vede na zápasy 3:2 a další šanci na zisk titulu má v úterý na svém ledě!

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

4:2
2:1, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: Jiruš (Jansa), 18. Jansa (Kovář, Jiruš), 60. Pavlík (Jenčovský, Hampl), 60. Gajda (Šedivý) – 10. Slanina (Kremláček, Adamec), 40. Adamec (Malát, Kremláček). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Rozhodčí: Kika, Veselý – Kis, Axman.

vyloučení
6:8
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
29:31
Diváci
1203

Bílí Tygři Liberec

Král (Vopravil) – Hampl, Kollert, Starý, Šedivý (A), Kovář, Pazelt – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Ječovský, Zajíček, Gajda.

HC Škoda Plzeň

Vondráš (Němeček) – Houdek, Dlouhý, Hmašík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Dvořák, Marcel, Beránek, Slanina, Malát, Ženíšek, Dáňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 1 2 0 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 -1 2
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 2
Marek Kopic 0 0 0 -2 0
Vladimír Kremláček 0 2 2 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 1 1 0 2
Marcel Marcel 0 0 0 -3 4
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 1 0 1 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 -2 0

komentář

Jako první se ve velké šanci zjevil Hampl, který obdržel příhru před Vondraše, ten se ovšem vytáhl. Skóre tak na druhé straně otevřel Jan Slanina, jenž před Králem zůstal po střele Kremláčka od modré úplně sám, našel si odražený kotouč a ještě stihl kličku do forhendu. Za Tygry v přečíslení dva na jednoho při vlastním oslabení odpověděl Vojtěch Jiruš, když vše vzal na sebe z pravého kruhu ranou ke vzdálenější tyči. Poté navíc od modré ihned po buly nahodil směr brána Kovář a do sítě černý nesmysl protečoval Filip Jansa.

Liberec v úvodu prostředního dějství nevyužil početní výhodu, avšak v plném stavu se hezky protáhl Cikhart až před Vondraše, ten sklapl betony včas. Série vyloučení na obou stranách nakonec přinesla gól dokonce až v čase 39:59. Indiáni hezky rozebrali kvarteto Tygrů a vše zakončil do vzdálenějšího horního růžku z pravého kruhu Václav Adamec.

Poslední perioda přinesla hned tři hostující vyloučení, přesto duel směřoval v poklidu do prodloužení. Jenže padesát vteřin před třetí přestávkou předal Hampl z levé strany na brankoviště na Jenčovského, kterého ještě Vondraš vynuloval, avšak na zakončení Šimona Pavlíka byl již krátký. Trenéři Plzně ještě odvolali gólmana, avšak potvrzují gól trefili Podještědští, konkrétně Petr Gajda od půlící čáry.

První mečbol vedoucí k zisku titulu tak ještě Škoda nevyužila, další šanci má již v úterý v LOGSPEED CZ Aréně od 17:00! Tak neváhejte a přijďte mladé indiány podpořit!


Život ale není pouze o hokeji. Člen týmu - gólman Jan Lokajíček - prochází touto dobou bojem se zákeřnou nemocí, jeho spoluhráči ho v jeho boji ale rozhodně nenechávají samotného...

Foto: Jan Běhounek

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „Byl to finálový zápas se vším všudy. Utkání mělo emoce, které jsme ve druhé třetině horko těžko ukočírovali, ale před tou třetí jsme si v kabině něco řekli a kluci se uklidnili. Byli jsme za to odměněni gólem na 3:2 v poslední minutě a závěr jsme potom už zvládli. Super body pro nás. V úterý pojedeme do Plzně, kde se budeme snažit přivézt sedmý rozhodující zápas do Liberce."

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Utkání se mi hodnotí velmi těžko, protože jsme se do něj nemohli od druhé třetiny dostat kvůli strašně moc vyloučeným hráčům. Kdo zápas viděl na vlastní oči, tak si může udělat obrázek o tom, jak se dá zkazit ze strany jiných lidí. Fauly jsme udělali a já nechci hodnotit v emocích, ale zdálo se nám, že zákroků od soupeře na nás bylo moc. Hráli jsme šestnáct minut v oslabení ve druhé a třetí třetině, takže jsme se ani nemohli dostat do tlaku. O třetím gólu Liberce rozhodla chyba u modré čáry a následně i za naší brankou."