JUN FIN4: PLZ - LIB 4:0

Junioři vynulovali Liberec a v rukou třímají finálový mečbol!

Mladí indiáni dnes sehráli ve finálové sérii proti Tygrům již čtvrtý duel a v případě vítězství mohli slavit mistrovský mečbol.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:0
1:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 19. Marcel (Malát, Kopic), 36. Marcel (Kopic, Kremláček), 39. Kremláček (Malát, Malák), 59. Dvořák. Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Hynek, Špůr.

vyloučení
7:6
Využití
0:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
30:24

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, Malát, Ženíšek, Dáňa.

Bílí Tygři Liberec

Vopravil (Král) – Starý, Šedivý (A), Kovář, Hampl, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 24 0 24 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 2
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 0 1 1 2
Adam Eremiáš 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 2 2 2 0
Vladimír Kremláček 1 1 2 4 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 1 0
Daniel Malák 0 1 1 4 0
Sebastián Malát 0 2 2 2 0
Marcel Marcel 2 0 2 3 4
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozil pár kroků za modrou tvrdou ranou Soukup, Vopravil zasáhl. Stejně jako po chvilce, kdy se mezi kruhy zjevil na chvilku nehlídaný Adamec. Naopak zasahovat nemusel, když si z pravého kruhu na střed nabruslil Slanina, zakončení totiž šlo těsně nad. Lépe mířil zblízka u pravé tyče Malát, muž s maskou Tygrů zakročil ramenem. Až v závěru třetiny otevřel skóre Marcel Marcel z levého kruhu, když zakončil do vzdálenějšího horního růžku.

Na úvod prostřední periody dostal střílenou příhru mezi kruhy Kvasnička, protečoval ovšem nad. Přesněji, ale zase až moc, dopadl tečovaný pokus Hampla od modré, rozezvučel totiž břevno. Na druhé straně se zase k puku mezi kruhy dostal Adamec, Vopravil své barvy podržel. Stejně jako po chvilce, když se před ním u levé tyče zjevil Ženíšek. A tak indiáni udeřili až v oslabení. Kopic zprava předal Marcelovi Marcelovi k levé tyči a domácí byli rázem v trháku. Těsně před sirénou navíc Západočeši vykombinovali pozici pro Vladimíra Kremláčka, jehož krásná rána ještě i rozezvučela brankovou konstrukci.

V poslední periodě sahal po korigování Hampl, který si sjel k pravé tyči, avšak na beton Vondraše nevyzrál. Na domácího brankáře se poté hnal osamocený Cikhart z levé strany, jenže vysoko přestřelil. Tygři se následně začali soustředit již jen na tvrdé ataky a provokace po odpískání, což navíc po krásné kličkované potrestal Adam Dvořák. Škoda Plzeň tak v ruce třímá mistrovský mečbol, první šanci na využití má v neděli od 17:00 na ledě soupeře.

Foto: Marek Švamberg a Milan Podpera

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Chtěli jsme především napravit dojem ze včerejšího zápasu, i když výsledkově to tak úplně nebylo, tak my trenéři jsme byli hodně nespokojení. Věnovali jsme se tak na videu a na poradě některým věcem, což bylo vidět. Náš výkon byl zodpovědnější, lepší a ve finále je to vidět i na výsledku. Teď máme vše ve svých rukách a budeme to chtít dohrát do konce!“

Václav Kočí (Bílí Tygři Liberec): „Bohužel jsme nenavázali na týmový výkon ze včera. Dostali jsme opět první gól a proti týmu, jakým je Plzeň, je těžké každý duel dotahovat. Vrátíme se nyní k tvrdé práci, v neděli věřím, že to uhrajeme a sérii přesuneme zpět do Plzně.“