JUN FIN3: PLZ - LIB 4:5pp

Junioři smolně ztratili možnost mít mečbol

Nejstarší mládežnická kategorie indiánů se po dvojzápase v Liberci poprvé ve finále představila před svými fanoušky. V případě vítězství navíc mohla vybojovat mečbol.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

4:5p
2:0, 2:2, 0:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 6. Malát (Slanina), 12. Dvořák (Soukup, Kopic), 37. Slanina (Adamec, Malát), 40. Malát (Kremláček, Adamec) – 24. Měchura (Jiruš, Jansa), 38. Šedivý (Nezbeda, Zajíček), 42. Jenčovský (Pavlík), 47. Cikhart (Hampl, Měchura), 64. Kovář (Zajíček). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.

Rozhodčí: Hribik, Pražák - Brejcha, Ondráček.

vyloučení
4:4
Využití
2:1
střely na branku
39:35
Diváci
455

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Dáňa.

Bílí Tygři Liberec

Vopravil (Král) – Hampl, Starý, Šedivý (A), Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 64 35 5 30 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 2 2 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 0 1 -2 0
Adam Eremiáš 0 0 0 -2 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 2
Matěj Houdek 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 1 1 -1 2
Vladimír Kremláček 0 1 1 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -2 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
Sebastián Malát 2 1 3 1 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -2 0
Jan Slanina 1 1 2 1 2
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

V úvodu střetnutí musela Škoda do čtyř, ale situaci zvládla. Navíc pláchl všem na ledě Marcel, jenže svou bekhendovou kličkou na Vopravila nevyzrál. Na druhé straně dostal pas k pravé tyči Měchura, poloodkrytou svatyni indiánů minul. Ujala se tak až příhra Slaniny z pravé strany na brankoviště, odkud pod břevno zavěsil Sebastián Malát. Liberec následně ustál řadu plzeňských příležitostí, až našel Soukup zpoza branky před ní Adama Dvořáka, jehož zakončení zamířilo do pravého horního růžku. Třetí gól měl na čepeli Kremláček, jenž si sjížděl od modré k levé tyči na příhru Adamce z vrcholu pravého kruhu, Vopravil se bravurně přemístil. Činil se i Vondraš, když se mezi obránci protáhl až před něj Jiruš.

Prostřední dějství načal Adam Měchura, který si v přečíslení na pravém kruhu zasekl kotouč, najel na osu hřiště a vymetl horní růžek. Stejný hráč po chvilce sahal dokonce po vyrovnání, po příhře Jansy zpoza branky před ní ale nevyzrál na Vondraše. Hned poté navíc Severočeši museli do čtyř, což po krásné příhře Adamce z pravého kruhu k levé tyči využil Jan Slanina. Za přibližně minutu Tygři poprvé ve finálové sérii vstřelili v jednom utkání více jak jeden gól, když z mezikruží k pravé tyči zakončil Jakub Šedivý. Těsně před sirénou si ovšem Škoda vzala pohodlný náskok zpět, když si několikrát vyměnili kotouč Kremláček se Sebastiánem Malátem, který zakončoval prakticky do prázdné.

Ve třetí části jako první zahrozil Zajíček, z levé strany ale mířil příliš přesně, trefil bližší tyč. Ihned po buly se ovšem již Tygři dočkali, když síť rozvlnil Mikuláš Jenčovský. Liberec brzy na to dosáhl i na vyrovnání, když tečovaný pokus Jana Cikhrta od modré zaplul přesně pod břevno. Brzy na to pálil od modré Adamec, ale stejně jako vzápětí Dvořák z mezikruží ztroskotal na vyrážečce Vopravila. Na betonu zase dvakrát Kremláček, který obdržel přihrávku od zadního mantinelu k levé tyči.

Základní hrací doba tak vítěze neurčila, to až prodloužení, když nadvakrát z osy hřiště střelou přes obránce dokonal obrat Severočechů Filip Kovář.

Foto: Marek Švamberg

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dneska jsme byli příšerní. To, že jsme vedli 2:0 a 4:2, nemění nic na tom, že jsme předvedli ostudný výkon. Mysleli jsme si, že si můžeme zahrát hokejíček, neměli jsme pokoru a jen to celé směřovalo k tomu, že to takto dopadne. Chlapci si musejí nastavit hlavy zase zpátky a opět začít hrabat, protože ten zápas jsme tady dneska nechali.“

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): „První třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá. Ve druhé jsme vše zlepšili a ve třetí duel zlomili. Jsme rádi, že jsme prodloužení rozhodli a víme, že odtud nepojedeme s prázdnou. Nyní se připravíme na zítra a pokusíme se sérii srovnat.“