DOR: PLZ - SLA 3:0

Dorost skolil lídra, Mařík má první nulu v sezóně!

Po třech zápasech na hřišti soupeře se opět plzeňským fanouškům představili plzeňští dorostenci. Indiáni přivítali na svém ledě vedoucí celek tabulky pražskou Slavii, které měli rozhodně co vracet.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:0
0:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 29. Titlbach (Benák), 43. Benák (Matějka), 55. Benák (Hofrajtr).
Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Turhobr – Matys, Kaiser.

vyloučení
7:5
Využití
1:0
střely na branku
24:27
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Skok – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Slačík, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Benák, Pavlák, Titlbach.

HC Slavia Praha

Bašta (Nováková) – Hubinka, Pšenička, Lorenz, Labuzík, Kubánek (A), Ciolek, Marek – Chludil (C), Kucharčík, Poletín (A), Matějovský, Tichý, Sander, Filip, Hlavička, Curran, Grebeníček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 27 0 27 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 2 1 3 2 2
Matyáš Beran 0 0 0 1 0
Dominik Fábera 0 0 0 1 0
Aleš Hofrajtr 0 1 1 1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 2 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 1 1 1 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 2
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 2
Jan Skok 0 0 0 0 2
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 1 0 1 0 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 2 2

komentář

Jako první v utkání zahrozili domácí, Hynek Prošek se dostal ke střele od modré čáry, jeho pokus ještě dorážel mezi kruhy Aleš Hofrajtr, Bašta nicméně jeho ránu včas zastavil svým levým betonem. Nedlouho poté se děly velké věci na obou stranách. Nejprve další rána Proška byla sražená k Benákovi, proti jehož bleskové dorážce se brankář Slavie nicméně stačil přesunout. Uběhlo pár vteřin, na druhé straně Mařík rozehrál puk přesně na hůl Denise Hlavičky, ten vzápětí ale minul zcela prázdnou bránu. Poté Pražané nevyužili početní výhodu a mohlo je to mrzet. U levé tyče dorážel puk Dominik Fábera, poodkrytou část brány nicméně domácí hráč netrefil. Následně se Adam Benák skrz dva hráče dostal do samostatného nájezdu, jeho prudkou ránu ovšem zastavila pravá tyč. První třetina tak skončila bez branek.

Zkraje druhé části se do dobré příležitosti ve vlastním oslabení dostal Tomáš Pittr, avšak svůj bekhendový pokus nedotáhl do zdárného konce. O necelé tři minuty později si Antonín Klatovský udělal z protihráčů kužely, drze se prokličkoval až před branku, avšak brankáře Slavie opět zachránila branková konstrukce. Až poté se poprvé měnilo v utkání skóre. V početní výhodě Adam Benák uvolnil na modré čáře Adama Titlbacha, který skrytou ranou trefil přesně pravý horní roh brány. O půl minuty později měl na hokejce druhou branku David Slačík, tentokrát se však Jonáš Bašta v bráně Slavie zaskvěl. Fantastický zákrok vzápětí předvedl i plzeňský Matyáš Mařík, který se dokázal ve svém brankovišti bleskurychle otočit a hokejkou vyrazit puk z brankové čáry. Krátce před odchodem do šaten měl na hokejce vyrovnání Karel Sander, nicméně i maskovaného muže indiánů zachránila tyč.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval hostující kapitán Danny Chludil, který si nabruslil mezi kruhy, domácího gólmana nicméně nepřekonal. To domácí si následně počínali daleko lépe. Jiří Matějka našel na pravé straně Adama Benáka, plzeňský šikula si poté najel do útočného pásma, následně přemýšlel komu by přihrál, když se nikdo nenabídl, tak z pravého kruhu vystřelil sám a trefil se přesně k bližší tyči. V následující minutě se proháčkoval až před brankáře Titlbach, svou druhou branku v zápase nicméně nevsítil. Hostům se v zápase příliš nedařilo, smůlu neprotrhl ani Denis Hlavička, který zůstal zaparkovaný na brankovišti, proti jeho dorážce vytasil Mařík svůj beton. Krátce za polovinou závěrečné periody Plzeň podnikla bleskový protiútok, Adam Titlbach našel před brankou hokejku Petra Makovce, Baštu zase zachránila pravá tyč. Z další šance už mu ale ani ta nepomohla. Adam Benák se za pomocí Aleše Hofrajtra dostal až před hostujícího gólmana, kterého bekhendem prostřelil, puk mu nechytatelně poslal pod horní tyčku. V závěru měl stejný hráč na hokejce dokonce hattrick, ale počtvrté domácí celek v utkání trefil jen tyč. Plzeň porazila po přesvědčivém výkonu 3:0.



Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Určitě jeden z nejtěžších zápasů, který jsme prozatím odehráli, Slavia hraje výborně, nicméně jsme si s ní dokázali poradit, navíc s nulou v zádech, takže musíme být spokojení. Nebýt pár kudrlinek v obraně, kdy nám cukaly nervy, tak by to bylo skoro bez chyby, ale určitě jsme odehráli dobrý zápas.“

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Utkání bylo vyrovnané, nicméně dle mého názoru Plzeň nakonec zaslouženě vyhrála. Domácí jednoduše využili přesilovou hru, my jsme dnes takové štěstí neměli, zkraje třetí třetiny po naší chyběla přidala druhou branku a poté to již bylo těžké. Dobré utkání, leč my jsme hráli lehce pod naše možnosti.“