DOR: SLA - PLZ

Šestá výhra v řadě! Dorost rozpáral sešívané šesti góly!

Po včerejší výhře na ledě pražské Sparty toužili uspět plzeňští dorostenci i na hřišti konkurenční Slavie. A nezačali zle, již na startu duelu se ujali dvoubrankového náskoku.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

2:6
1:2, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 18. Chludil (Hlavička, Kucharčík), 40. Poletín (Matějovský, Curran) – 4. Klatovský (Beran, Úbl), 4. Skala (Matějka), 32. Úbl (Hofrajtr), 33. Makovec (Beran, Tolar), 43. Matějka (Makovec, Pittr), 59. Makovec (Černý).
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6.

Rozhodčí: Žižka – M. Janíček, J. Janíček.

vyloučení
4:6
Využití
2:2
střely na branku
42:32
Diváci
82

HC Slavia Praha

Bašta (F. Poletín) – Hubinka, Lorenz, Labuzík, Kubánek (A), Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, Tittl, T. Poletín (A), Matějovský, Chludil (C), Filip, Kucharčík, Curran, Grebeníček.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Kamas – Pittr (C), Makovec (A), Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 42 2 40 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 2 2 2 0
Martin Černý 0 1 1 1 0
Dominik Fábera 0 0 0 1 0
Aleš Hofrajtr 0 1 1 1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 2 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 1 0
Petr Kocek 0 0 0 1 0
Petr Makovec 2 1 3 2 2
Jiří Matějka 1 1 2 1 2
Sebastián Pavlák 0 0 0 1 2
Tomáš Pittr 0 1 1 2 2
Hynek Prošek 0 0 0 2 0
Tomáš Skala 1 0 1 1 0
David Slačík 0 0 0 0 2
Vojtěch Tolar 0 1 1 1 2
Matyáš Úbl 1 1 2 1 0

komentář

Jako první se v zápase o slovo přihlásila domácí Slavia, avšak po závaru puk do sítě Neměček neprotlačil. To na druhé straně si indiáni vedli o mnoho lépe. Nejprve ještě David Slačík z mezikruží minul branku, jenomže hosté zůstali u puku, Beran dostal skvělý pas na brankoviště, jenomže prosadil se až z následné dorážky Antonín Klatovský. Uběhlo pouhých 35 vteřin a domácí brankář lovil puk ze své sítě znovu. Jiří Matějka našel na vrcholu levého kruhu Tomáše Skalu, jenž se posléze trefil přesně ke vzdálenější tyči. Domácí mohli korigovat šancí Matějovského, jeho teč si nicméně Matyáš Mařík svědomitě pohlídal. Vzápětí Kubánek nabil na střelu z první Curranovi, i proti tomuto pokusu byl gólman Škody na svém místě. Pražanům se nakonec povedlo snížit až z početní výhody. Hlavička našel od zadního mantinelu Dannyho Chludila, který střelou po ledě překvapil Maříka. V závěru první třetiny zkoušel ještě své štěstí Tomáš Holubec, Bašta ale včas zakročil.

Zkraje druhé části ujížděl Martin Černý do rychlého přečíslení, jeho ránu ale Bašta zastavil. Zpoza branky si následně až před gólmana vybruslil Petr Makovec, nejproduktivnější hráč indiánů ale puk mezi betony nezasunul. Matějka zase orazítkoval jen beton brankáře Slavie. Až krátce za polovinou utkání Plzeň opět odskočila ve skóre o dvě branky. Aleš Hofrajtr přiťukl puk na pravý kruh Matyášovi Úblovi, jenž poté vyslal kotouč přesně k levé tyči. Za čtyřicet vteřin už to bylo o tři. Plzeň se opět pustila do rychlého protiútoku, Matyáš Beran zvládl důležitý souboj o puk, ten následně předal Petru Makovcovi, který se povedenou ranou pod horní tyčku nemýlil. Nicméně ještě ve druhé třetině přispěchala Slavia s jednou odpovědí. Devatenáct vteřin před odchodem do šaten hrací předmět šikovně tečoval těsně před Maříkem Tomáš Poletín.

Závěrečnou periodu odšpuntoval svou šancí Danny Chludil, který se proháčkoval až před plzeňského gólmana, bekhendovou kličkou nicméně na něj nevyzrál. To naopak modrobílí pálili do černého. Makovec si vyměnil kotouč s Pittrem, aby záhy první jmenovaný oslovil na hraně brankoviště Jiřího Matějku, který popáté překonal Baštu. Indiáni si záhy poctivě bránili svůj náskok, do ojedinělé střely se dostal Filip, plzeňský brankář avšak bez problémů zasáhl. Poté Škoda přečkala i dvě přesilové hry soupeře. Až vzápětí měli domácí větší šanci, jenomže samostatný nájezd Currana Mařík výborně přečetl. O minutu později jela Slavia dokonce regulérní trestné střílení, avšak ani Danny Chludil si nevedl lépe. Definitivu výsledku tak dal plzeňská Škodovka, konkrétně Petr Makovec, který z osy hřiště ostrou ranou propálil brankáře Pražanů. Plzeň po výhře na Spartě vyhrála i na půdě Slavie, sešívané porazila 6:2.


FOTO: Karel Švec.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Za dnešní zápas musím kluky pochválit. Hráči předvedli asi nejlepší výkon, co jsem u týmu. Především druhá třetina se nám hodně povedla. V utkání jsem viděl věci, které trénujeme a hlavně dobrou práci s kotoučem. Vše bylo navíc podpořené dobrým brankářem.“