DOR ČF1: PLZ - SLA

Jediný gól rozhodl o prohře dorostu, zítra je čas na odplatu!

V úterý dokázali plzeňští dorostenci poslat na prázdniny České Budějovice, dnes již začaly čtvrtfinálové boje. Ty začaly na západě Čech, soupeřem indiánů je pražská Slavia, která v základní části ve dvou případech v Plzni ani jednou neskórovala, avšak dneska se karta obrátila.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

0:1
0:1, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Poletín (Matějovský, Filip).
Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Rozhodčí: Kraval, Raška – Štofa, Thuma.

vyloučení
6:5
Využití
0:0
střely na branku
26:30
Diváci
71

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Holubec, Kamas, Prošek, Černý, Kocek, Tolar - Benák, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Matějka, Úbl, Fábera, Slačík, Titlbach, Hofrajtr.

HC Slavia Praha

Bašta (F. Poletín) – Lorenz, Pšenička, Ciolek, Kubánek (A), Skyba, Labuzík, Marek – Hlavička, Chludil (C), Tittl, T. Poletín (A), Matějovský Havlíček, Filip, Kucharčík, Grebeníček, Tichý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 58 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 0 0 0 -1 0
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 0 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 0 0 0 4
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 2
Hynek Prošek 0 0 0 -1 0
Tomáš Skala 0 0 0 0 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 -1 4
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Utkání začalo ve velkém tempu, již ve třetí minutě se dostala pražská Slavia do vedení. Pražané podnikli rychlý výpad do otevřené obrany, v přečíslení dvou na jednoho našel Matějovský na druhé vlně Tomáše Poletína, který to měl posléze již snadné. Hosté mohli přidat poté v početní výhodě i druhý gól, ránu kapitána Chludila ale včas vytáhl Matyáš Mařík. Naopak na druhé straně po vyhraném vhazování pálil dvakrát Adam Benák, brankář Slavie chvíli nevěděl, kde má kotouč, nakonec ho našel pod svou lapačkou. V další šanci byl zaparkovaný u druhé tyče Petr Makovec, skrz beton ale také puk do sítě nedostal. Vyrovnání se domácí nedočkali ani v přesilové hře pět na tři, která trvala rovnou minutu. Při rovnovážném stavu pak mohl udeřit Hofrajtr, kterého ke skórování vybídl od zadního mantinelu Úbl, skóre se však neměnilo. Těsně před odchodem do šaten zatáhl za záchranou brzdu Adam Titlbach, nařízené trestné střílení ovšem Artur Matějovský neproměnil, po dvaceti minutách tak Škoda ztrácela na svého soupeře jeden gól.

Po jedenácti vteřinách druhé části zkoušel pálit od levého mantinelu Adam Benák, Bašta opět na svém místě. Poté si obě mužstva vyzkoušela po jedné přesilové hře, oba brankáři ale všechny pokusy soupeře zlikvidovali. Krátce před polovinou zápasu zkoušel střílet Jiří Matějka z velkého úhlu, gólman Slavie si po jeho střele vůbec nebyl jistý. Nakonec to pro hosty ale dobře dopadlo. O minutu později byl stejný hráč opět hodně vidět, tentokrát se domácí útočník dostal až před gólmana, toho rychlou střelou ale nepřekonal. Z rychlého brejku zase Matyáše Maříka zachránila branková konstrukce. Posléze Matyáš Beran na sebe vzal přečíslení dvou na jednoho, z levého kruhu avšak trefil jen lapačku gólmana. V poslední akci druhé třetiny se zjevil Adam Titlbach, který se pustil do velkého sóla. Šikovný útočník indiánů se procpal skrz dva hráče až před brankáře, proti Baštovi zkusil bekhendovou kličku, která mu i vyšla, puk ale poslal vedle brány. Po čtyřiceti minutách tak nadále vedli Pražané o jeden gól.

Závěrečné dějství odšpuntoval svou ranou kapitán Tomáš Pittr, jenomže jeho nebezpečný projektil skončil jen na tyči. Následně dostal puk do druhé vlny obránce Hynek Prošek, plzeňský obránce vypálil z vrcholu levého kruhu, branku soupeře o malý kousek minul. V polovině třetí periody Slavia dokázala dostat puk do sítě, avšak branka nakonec nemohla být uznána, jelikož Denis Hlavička tečoval puk nad úrovní horní tyčky. Hra se poté rychle obrátila, Adam Benák měl naopak na hokejce vyrovnání, útočník indiánů se dostal za záda obránců, avšak Bašta nadále chytal velice dobře. V další příležitosti se Petr Makovec vymotal z rohu ledové plochy až do střelecké pozice, branku Bašty ale netrefil, ten tak nyní zasahovat nemusel. Dvě minuty před koncem Plzeň sáhla k odvolání brankáře, tíženého vyrovnání se přesto stejně nedočkala. První čtvrtfinále patřilo Slavii, které na vítězství stačila jedna branka. Zítra je na programu zápas číslo dvě, start utkání je ve 13:00, všichni jsou srdečně zváni.


FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Velmi těžké utkání. Začátek nás zachytil nepřipravené, dostali jsme gól, což byla velká škoda. Nikdy nevíte, který gól rozhodne zápas. Může to být ve dvacáté vteřině nebo jak dnes ve třetí minutě. Hráli jsme hodně nedisciplinovaně, měli jsme hodně vyloučených hráčů, to nás ve finále stálo síly, které by mohly zvrátit výsledek na naší stranu. Zítra je nicméně nový den.“

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Těžké utkání, avšak to jsme pochopitelně očekávali. Plzeň je velmi silné mužstvo, zvlášť, když v něm ještě hraje Benák s Titlbachem. Těšili jsme se, že nastoupí i jejich dva obránci, nevadí, třeba Skok s Jiříčkem nastoupí již zítra. Dvě třetiny jsme podali velmi dobrý výkon, možná jsme měli dát více gólů, avšak nedali jsme. Závěr jsme posléze již ubojovali, Plzeň měla v zápase nějaké rušné momenty, ale že by měla nějaké přečíslení, větší šance, to zase ne. Za mě jsme zaslouženě vyhráli. “