DOR ČF4: SLA - PLZ

Kdepak, tady ještě není hotovo! Dorost si vynutil rozhodující páté utkání!

Plzeňští dorostenci měli před sebou jasný úkol, pokud nechtěli končit sezónu, museli bezpodmínečně dneska zvítězit. A to se nakonec povedlo!

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

1:4
0:2, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 60. Poletín (Kubánek, Chludil) – 13. Slačík (Jiříček, Titlbach), 19. Benák (Titlbach, Jiříček), 28. Jiříček (Benák, Matějka), 41. Titlbach (Benák, Matějka).
Průběh utkání: 0:0, 0:4, 1:4.

Vyšší tresty: Navíc Němeček (SLA), Černý (PLZ) - 5+OK, bitka

Rozhodčí: Bernat, Valda - Kettner, Kučera.

vyloučení
4:9
Využití
1:1
střely na branku
43:26
Diváci
147

HC Slavia Praha

Bašta (Nováková) – Ciolek, Labuzík, Marek, Lorenz, Kubánek (A), Skyba, Pšenička – Němeček, Kucharčík, Hlavička, Chludil (C), Poletín (A), Matějovský, Filip, Grebeníček, Tittl, Havlíček.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Skala (A), Tolar, Kamas, Prošek, Černý, Kocek, Jiříček – Benák, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Matějka, Úbl, Fábera, Titlbach, Slačík, Hofrajtr.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 43 1 42 97,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 2 3 3 4
Matyáš Beran 0 0 0 0 0
Martin Černý 0 0 0 1 25
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Adam Jiříček 1 2 3 2 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Petr Kocek 0 0 0 0 6
Petr Makovec 0 0 0 1 0
Jiří Matějka 0 2 2 2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 2 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 2
David Slačík 1 0 1 0 0
Adam Titlbach 1 2 3 3 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 4
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

Na úvod čtvrtého zápasu šli hosté hned na trestnou lavici, avšak Slavia branku Maříka ohrozila až těsně po skončení početní výhody. Kucharčík se dostal přes obránce až do střelecké pozice, avšak svatyni plzeňského brankáře přestřelil. Stejný hráč měl o pár chvil později další slibnou přiležitost, jenomže jeho ránu na poslední chvíli vyrazil Mařík svým betonem. Sešívaní byli v úvodu lepší, v další šanci zkoušel střílet Lorenz, maskovaný muž indiánů znovu na svém místě. A tak přišel pro Slavii trest. Adam Jiříček v přesilové hře krásnou křižnou přihrávkou našel na pravém kruhu Davida Slačíka, který se z voleje trefil přesně k pravé tyči. Posléze si udělal prostor mezi kruhy Matyáš Beran, jeho pokus ale přistál jen v rukavici brankáře Bašty. Vyrovnání měl na hokejce pro změnu opět Kucharčík, neujala se ale ani následná dorážka Havlíčka. To hráči Škodovky mířili do černého. Adam Benák se dostal za záda domácích obránců, plzeňský forvard si připravil kotouč, který nakonec poslal přesně k tyči. Po dvaceti minutách vedli indiáni o dvě branky.

Na úvod druhé části pálil z levého kruhu Danny Chludil, domácí kapitán ale nemířil přesně. Vzápětí si našel kotouč Alex Kubánek, od modré čáry ale Maříka nepřekvapil. Západočechům se dařilo téměř vše. Benák nejprve napálil pravou tyčku, avšak akce pokračovala. Benák našel na levém křídle Adama Jiříčka, který se trefil po poodkryté části brány. První branku Slavie následně nevstřelil ani Nikolas Filip, který byl zcela sám na ose hřiště. Mařík si posléze počkal na ránu Kucharčíka, puk našel ve své lapačce. Když už byl v závěru hostující brankář přece jen překonaný, pomohla mu branková konstrukce. Po dvou třetinách tak byla Plzeň blízko k prodloužení série, vedla již 3:0.

Třetí třetinu odšpuntoval Adam Titlbach, který rozjel středem celou akci plzeňského týmu, po rychlé střele se k němu kotouč přívětivě znovu odrazil a forvard Škody už měl poté před sebou jen prázdnou bránu. Slavia jen těžkou kousala nepříznivý vývoj, nedlouho poté se do sebe pustili Němeček s Černým, oba hráči za své pěstní vystoupení dostali trest na pět minut, plus do konce zápasu. Alespoň mírně zkorigovat skóre se nedlouho poté pokoušel Ciolek, Mařík ale zůstával nadále nepřekonán. Závěr utkání už si hosté svědomitě pohlídali, pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost soupeře. Avšak v samotném závěru domácí Maříkovi přece jen překazili čisté konto. V poslední minutě na konečných 1:4 upravil Tomáš Poletín, ke kterému se přívětivě odrazil kotouč. Plzeň vyhrála ve čtvrtém zápase v Edenu 4:1 a vynutila si tím rozhodující páté utkání, které se bude hrát v pátek od 17:00 v LOGSPEED CZ Aréně.


FOTO: Karel Švec.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Plzeň nás dnes vyškolila v proměňování šancí a mají tam i nějaké individuality, což o nich víme. Myslím, že i kdybychom hráli do půlnoci, tak bychom stejně nevyhráli. Těch šancí tam od nás bylo strašně moc a bohužel jsme je nedali, ale takový je hokej. Hlavním faktorem neúspěchu byly naše přesilovky, kterých jsme měli hodně, ale bohužel jsme v nich skórovali jenom jednou. Nedokázali jsme se držet na puku a zavézt ho do pásma. Nicméně největším faktorem bylo, že jsme neproměnili ty šance, několikrát jsme měli smůlu, navíc tam byl od nás nedůraz, ale těch šancí tam bylo opravdu hodně. Na to, jaký silný tým proti nám stál a my jsme je bohužel neproměnili. Žádný specifický recept na pátek nemáme, musíme hrát pořád tu naší hru. Víme, že Plzeň je favorit, ale my tam jedeme pro postup.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Výsledkově byl pro nás průběh utkání samozřejmě lepší, šli jsme do vedení, ale ve druhé třetině jsme se dostali pod obrovský tlak. Skvělý výkon podal Matyáš Mařík a měli jsme štěstí. Výsledek asi zdaleka neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Měli jsme hodně vyloučených hráčů, což na tom mělo taky svůj podíl. V pátek to bude otevřené, důležitý bude jako v každém rozhodujícím utkání první gól. Týmy jsou vyrovnané a oba si dokážou vypracovat šance, takže to vidím vyrovnaně.