DOR: PLZ - SLA

Dorost porazil Slavii a v tabulce ji vystřídal na čtvrtém místě

Základní část Extraligy dorostu pomalu míří do svého finále. Po čtyřech zápasech, které odehrály plzeňské mladé pušky na ledě soupeřů, se znovu představily plzeňským fanouškům přímo v LOGSPEED CZ Aréně. Soupeřem jim byla pražská Slavia, se kterou mají v letošní sezóně pozitivní bilanci.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

2:0
1:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 6. Fehér (Skala, Fábera), 33. Hofrajtr (Kamas, Fábera).
Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Turhobr – Hošťálek, Kaiser.

vyloučení
2:2
Využití
0:0
střely na branku
22:37
Diváci
44

HC Škoda Plzeň

Mařík (Šátava) – Skala (A), Prošek, Černý, Holubec, Tolar, Kamas – Fehér, Slačík, Makovec (A), Beran, Pittr (C), Klatovský, Pavlák, Úbl, Hofrajtr, Fábera.

HC Slavia Praha

Bašta (Poletín) – Ciolek, Lorenz, Kubánek (A), Labuzík, Pšenička, Marek – Frebeníček, Němeček, Kucharčík, Hlavička, Chludil (C), Tittl, Poletín (A), Matějovský, Havlíček, Filip.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 37 0 37 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 0 2
Martin Černý 0 0 0 0 0
Dominik Fábera 0 2 2 2 0
Adam Fehér 1 0 1 1 0
Aleš Hofrajtr 1 0 1 1 0
Tomáš Holubec 0 0 0 1 0
Jiří Kamas 0 1 1 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 0 0
Petr Makovec 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 1 1 1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 1 2
Matyáš Úbl 0 0 0 0 0

komentář

První větší šanci zápasu měli hosté, na pravém křídle vyplaval zcela sám obránce Tomáš Lorenz, avšak jeho pokus dokázal vytěsnit nad svou branku Matyáš Mařík. Na druhé straně se dral do nebezpečné pozice Antonín Klatovský, ten se pokusil brankáře ohrozit bekhendovým způsobem, jenomže těsně minul vzdálenější tyč. Ve stejné minutě se Plzeňané ale přece jen dočkali. Na modré čáře napřáhl až ke stropu haly obránce Tomáš Skala a jeho střelu nechytatelně pro Baštu tečoval Adam Fehér. Hosté se pokusili o bleskovou odpověď a jejich snaha nebyla daleko od cíle. Jan Matouš Kucharčík se proháčkoval domácí obranou až před Maříka, toho nicméně už překonat nedokázal. Obrovská šanci měli posléze i indiáni, Matyáš Úbl zachytil za hostující brankou kotouč, ten posléze předal zcela volnému Klatovskému, ten ale brankáře neprostřelil. Puk se však znovu odrazil k Úblovi, avšak i jeho dorážka svůj cíl v bráně nenašla. Denis Hlavička měl pro změnu na hokejce vyrovnání, hostující útočník zůstal nepokrytý mezi kruhy, svůj pokus ale poslal jen do betonu brankáře Maříka. A když se neujala ani rána Makovce z ostrého úhlu, odcházeli do kabin po první třetině spokojenější plzeňští hráči.

Druhou periodu odšpuntoval Matyáš Úbl, který dotíral na soupeře, čímž získal puk, následně udělal obránci kličku, avšak jeho bekhendový pokus dokázal Bašta vykopnout svým betonem. Nedlouho poté měl Tomáš Skala na hokejce druhou branku, domácí obránce dostal puk ideálně na hokejku, jeho bomba ale málem jen rozpůlila horní tyčku. Holubec pro změnu pálil v přesilové hře z levého kruhu, ale jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč. Už při rovnovážném stavu měl možnost na vyrovnání Kucharčík, jeho rána však pouze orazítkovala beton Maříka. Na druhé straně si vzal Sebastián Pavlák na pravém křídle volný puk, posléze se snažil trefit mezeru mezi betony, ty ovšem k sobě sklaply včas. Škodovka ale přece jen zdvojnásobila své vedení. Aleš Hofrajtr vystřelil, puk po jeho ráně byl ještě mírně tečovaný a na změnu směru Bašta nedokázal zareagovat. Slavia se posléze snažil o vstřelení kontaktní branky, Matyáš Mařík ale všechny jejich pokusy dokázal zlikvidovat. Po dvou třetinách tak vedli indiáni už o dvě přesné trefy.

Na startu závěrečného dějství po ráně Berana Baštovi vypadl kotouč z výstroje, puk poskakoval do brankovišti, avšak přesto Pittr nedokázal puk do sítě dostat. Plzeňský kapitán posléze udělal dvě rychlé kličky na modré čáře, čímž se domácí dostali do rychlého brejku dvou na jednoho. Plzeňský kapitán našel na druhé vlně Hynka Proška, ten ale domácí vedení nenavýšil. Jen o minutu později nastala obdobná situace, tentokrát Úbl vyzval ke skórování Davida Slačíka, ten ale branku soupeře přestřelil. Matyáš Úbl měl na hokejce vzápětí sám třetí branku plzeňského týmu, forvard Škody si našel odražený puk, avšak vzápětí prostor mezi třemi tyčemi smolně netrefil. Naopak snížení na 1:2 měl na hokejce Havlíček, který byl po zpětném pasu sám mezi kruhy, ale i tuhle velkou příležitost zlikvidoval Matyáš Mařík. V závěru to Pražané zkusili v šesti bruslařích, ale skóre se již nezměnilo. Plzeň porazila Slavii 2:0 a díky tříbodové výhře hosty přeskočila na čtvrtém místě tabulky.


Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Po dlouhé době jsme zvítězili, což je pro nás pozitivní. Přesto si myslím, že jsme již sehráli herně lepší zápasy, když opominu utkání s Porubou. Dneska se v zápase objevilo mraky individuálních chyb a takových situací, které jsme již před pár dny již dokázali vyřešit jinak. Dneska se mi to herně nezdálo.“

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Dnešního zápasu jsme se pouze zúčastnili. Když prohrajeme, tak je to stylem, že ty výhry soupeřům spíše darujme, tohle se stále u nás stále opakuje. Dneska se to stalo znovu, prakticky jsme si sem přijeli jen zahrát. V sobotu jsme odehráli vynikající zápas a dnes jsme na to nedokázali navázat. Uvidíme, co s tím, play off se blíží.“