DOR: SLA - PLZ 9:2

Dorost neudržel dvoubrankové vedení a poprvé v sezóně nebodoval

Dorost poprvé v sezóně zamířil mimo své mantinely, první cesta vedla do pražského Edenu. Na lavičce Plzně stála nová trenérská dvojice - Jiří Hanzlík a Dušan Andrašovský. Utkání se však indiánům vůbec nepovedlo a poprvé v sezóně tak nezískali ani bod.

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

9:2
4:2, 1:0, 4:0

Branky a nahrávky: 10. Curran (Kubánek, Ciolek), 13. Pšenička (Curran, Hlavička), 15. Kubánek (Matějovský), 18. Hlavička (Curran, Matějovský), 30. Poletín, 42. Matějovský (Kubánek, Curran), 44. Kubánek (Pšenička, Curran), 58. Tichý, 59. Kucharčík (Chludil) – 7. Klatovský (Slačík), 9. Benák (Slačík, Makovec)
Průběh utkání: 0:0, 0:2, 9:2.

Rozhodčí: Hacaperka – Kučera, Jurak.

vyloučení
6:10
Využití
1:1
V Oslabení
3:0
střely na branku
38:28
Diváci
48

HC Slavia Praha

Bašta (F. Poletín) – Skyba, Pšenička, Kubánek (A), Derka, Hubinka, Ciolek, Marek – Hlavička, Němeček, T. Poletín (A), Matějovský, Havlíček, Chludil (C), Curran, Kucharčík, Tichý, Grebeníček.

HC Škoda Plzeň

Mařík (46. Pavlis) – Tolar, Prošek, Kamas, Hnát, Skala (A), Skok – Pittr (C), Benák, Matějka, Pavlák, Úbl, Klatovský, Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Slačík, Fehér.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 46 32 7 25 78,13 0
Lukáš Pavlis 15 6 2 4 66,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 0 1 -2 2
Dominik Fábera 0 0 0 -2 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Jakub Hnát 0 0 0 0 2
Aleš Hofrajtr 0 0 0 -4 0
Jiří Kamas 0 0 0 -5 0
Antonín Klatovský 1 0 1 -1 0
Petr Makovec 0 1 1 -3 0
Jiří Matějka 0 0 0 -2 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 -2 0
Tomáš Pittr 0 0 0 -3 0
Hynek Prošek 0 0 0 -2 2
Tomáš Skala 0 0 0 -3 6
Jan Skok 0 0 0 -1 2
David Slačík 0 2 2 -2 2
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 2
Matyáš Úbl 0 0 0 -2 2

komentář

Zkraje zápasu si hned domácí Slavia zahrála početní výhodu, avšak Havlíčkovu ránu z pravého kruhu si našel v lapačce brankář Mařík. Už při rovnovážném stavu na ledě udělali domácí chybu, ke kotouči se dostal plzeňský útočník David Slačík, jehož ránu Bašta pouze vyrazil a cestu k první brance v plzeňském dorostu měl volnou Antonín Klatovský. O dvě minuty později si přesilovou hru zahrála i Škoda a ta ji dokázala využít. Od levého mantinelu si vybruslil do střelecké pozice Adam Benák a přesnou ranou pod horní tyčku nedal domácímu brankáři šanci. Avšak sešívaní dokázali bleskově korigovat. Kubánek vysunul do samostatného úniku Maxmiliana Currana, který si navedl kotouč do bekhendu a následně dokázal prostřelil Maříka. Nedlouho poté se domácí opět usadili v útočné třetině, Curran tentokrát plzeňského brankáře neprostřelil, ovšem puk se přívětivě odrazil k Maxi Pšeničkovi, který přesnou ranou srovnat účty. Pražané byli v laufu a z další akce dokázali skóre dokonce otočit. Alex Kubánek si najel s kotoučem na osu hřiště a přesnou střelou poslal červenobílé barvy do vedení. A s Plzní bylo ještě hůře. Aktivní Curran si nabruslil do útočného pásma podél levého mantinelu, vzápětí našel přesnou přihrávkou na brankovišti Denise Hlavičku, který opět dokázal dostat kotouč do sítě.

Na začátku druhého dějství mohl opět snížit na rozdíl jediné trefy plzeňský Adam Fehér, avšak jeho ránu Bašta včas vyrazil, následně stejný hráč připravoval šanci pro Sebastiána Pavláka, tomu ovšem nevyšlo zpracování kotouče. Hra se přesunula na druhou stranu a tam si Slavia počínala o poznání důrazněji. Tobiáš Poletín si našel kotouč před brankou, poté co hosté nahodili kotouč na vlastního brankáře, domácí útočník následně opět rozradostnil publikum na zimním stadionu v Edenu. Krátce po rozehrávce si udělal prostor mezi kruhy kapitán Plzně Tomáš Pittr, jenomže brankáře Baštu nepřekvapil. Krátce před odchodem do šaten zkusil své štěstí v přesilové hře Kubánek, Mařík nicméně tentokrát vše dobře viděl a letící kotouč s přehledem zachytil.

Poslední část odšpuntovali Slávisté opět v početní výhodě, kterou dokázali zužitkoval ve svůj prospěch. Na modré čáře napřáhl opět Alex Kubánek, Mařík jeho pokus pouze vyrazil a ve správný čas byl u levé tyče Artur Matějovský. Za necelé tři minuty se skóre měnilo znovu. Při hře ve čtyřech se v útočném pásmu k puku probil Curran, který uháněl sám na Maříka. Rána mu ovšem nevyšla dle představ, tak černou gumu předal Alexi Kubánkovi do prostoru mezi kruhy a ten se trefil přesně pod horní tyč. To už bylo na plzeňského brankáře moc a tak poprvé mezi tři tyče v dorostu nastoupil Lukáš Pavlis. Toho nejprve zachránilo břevno, to když na něj ostrou ránu vypustil Kucharčík. Plzeňský brankář ale nakonec přece jen čisté konto neudržel. Necelé tři minuty před koncem, ve vlastním oslabení, dokázali domácí vybojovat kotouč v útočném pásmu a Tobiáš Tichý poté přesnou ranou překonal maskovaného muže indiánů. Hořký kalich si nakonec hosté vypili až do dna, jelikož o 61 vteřin později inkasovala Škoda druhý gól během své početní výhody. Chludil oslovil na levém kruhu stojícího Jana Matouše Kucharčíka, který si popojel a tvrdou ranou prostřelil Pavlise. Plzeň poprvé v nové sezóně nezískala ani bod, Slavii podlehla vysoko 2:9.



Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „Začátek byl z naší strany lehce nervózní, navíc jsme hráli s Plzní, což je kvalitní soupeř. Nicméně od 10. minuty si myslím, že jsme podali výborný výkon, takže máme zaslouženě tři body. Myslím si, že dva góly v oslabení na konci zápasu pramenily z toho, že Plzeň už byla hlavou trochu jinde. Samozřejmě za stavu 7:2 se špatně hraje. Tyhle góly byly vyústěním toho, že jsme zůstali aktivní a spíš to byla víceméně náhoda. Náhoda nebyla to, že jsme ty góly dali, ale to, že jsme dali tři góly v oslabení, což se tak často nestává. Ohledně sobotního derby na Spartě si myslím, že nás čeká další těžký zápas, protože je to derby a Sparta je kvalitní tým, ale musíme se na to dobře připravit.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Vstup do utkání se nám povedl, dostali jsme se do vedení 2:0, avšak to bylo jediné dnes pozitivní, co se o našem výkonu dá říct. Poté následoval rychlý obrat na 2:4 a už jsme se z něj nevzpamatovali. Čtyři nebo pět gólů jsme soupeři darovali po individuálních chybách hráčů a dostat tři branky ve vlastni přesilovce je také k zamyšlení.“